Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mianmaro Rachinų valstijoje per susirėmimus žuvo 12 žmonių

Mianmaro neramios Rachinų valstijos šiaurėje per susirėmimus tarp ginkluotų vyrų ir karių žuvo dvylika žmonių, trečiadienį pranešė vietos žiniasklaida.
Mianmaro policija
Mianmaro policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį Pjongpito kaime Maungdo savivaldybėje šimtams pistoletais ir kardais apsiginklavusių vyrų užpuolus karius žuvo keturi ginkluotųjų pajėgų nariai ir vienas užpuolikas.

Po susirėmimo, kuris kilo ir netoliese esančiame Taung Paing Njaro kaime, kariai rado dar septynis negyvus žmones, turėjusius primityvių ginklų.

„Po incidento kariai rado septynių žmonių palaikus“, – pranešė valstybinis dienraštis „Global New Light of Myanmar“.

„Šalia kūnų buvo rasta kardų ir lazdų“, – rašė jis.

Po to, kai sekmadienį per koordinuotas atakas trijuose pasienio postuose buvo nužudyti devyni policijos pareigūnai, kariuomenė pradėjo naršyti regioną, esantį netoli Bangladešo sienos.

Dėl sekmadienio atakų įtariami keturi vyrai, du iš jų buvo suimti antradienį. Anot valstybinės žiniasklaidos tai buvo Andra Mularas Keinas ir Mawlawi Fordita Laungas.

Dauguma šios skurdžios vietovės gyventojų yra musulmonai rohinjai – pilietybės neturinti etninė mažuma, kurią budistų nacionalistai laiko nelegaliais imigrantais.

Nesibaigiantys neramumai ypač padažnėjo 2012 metais, kai Rachinų valstijoje kilo religinio pobūdžio smurto banga ir buvo nužudyta per 100 žmonių, o dar dešimtys tūkstančių rohinjų buvo išvežti į perkėlimo stovyklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius