Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailas Gorbačiovas, ko gero, išvengs apklausos dėl sausio 13-osios įvykių

Buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas jau daug kartų yra kalbėjęs apie Sausio įvykius Lietuvoje, todėl nėra prasmės dar kartą apie tai šnekėti, ketvirtadienį sakė jo atstovas, komentuodamas Lietuvos prokurorų prašymą apklausti M.Gorbačiovą Sausio 13-osios byloje.
Michailas Gorbačiovas
Michailas Gorbačiovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jis šiuo klausimu pasisakė daugybę kartų, knygose ir interviu, taigi viskas jau pasakyta“, – sakė M.Gorbačiovo atstovas spaudai Vladimiras Poliakovas.

„Nėra jokios prasmės komentuoti to laikotarpio įvykius – Michailas Sergejevičius jau tai darė ir daugybę kartų kalbėjo apie tai, kas nutiko“, – sakė jis.

Anot V.Poliakovo, oficialus prašymas iš Lietuvos nėra gautas.

M.Gorbačiovo atstovą ketvirtadienį cituoja „Interfax“ ir AFP naujienų agentūros.
Lietuvos generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė, kad kreipėsi į Rusijos pareigūnus su prašymu apklausti M.Gorbačiovą Sausio 13-osios byloje.

„Generalinės prokuratūros prokurorai paruošė ir į Rusijos Federaciją išsiuntė teisinės pagalbos prašymą apklausti buvusį Sovietų Sąjungos prezidentą“, – sakoma Generalinės prokuratūros pranešime spaudai.

Prokuratūros atstovė spaudai Vilma Budėnienė BNS sakė, kad M.Gorbačiovą norima apklausti liudytoju.

Prokuratūra pranešime taip pat nurodė, kad atnaujino anksčiau nutrauktą tyrimą dar dviejų asmenų atžvilgiu. Tačiau prokuratūra šių asmenų neatskleidžia.

Sausio 13-osios baudžiamojoje byloje yra 23 įtariamieji, iš jų 21 yra Rusijos, du – Baltarusijos piliečiai.

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei ir specialiesiems daliniams užimant Vilniaus televizijos bokštą bei Lietuvos radijo ir televizijos pastatą, žuvo 14, nukentėjo daugiau kaip tūkstantis beginklių žmonių. Sovietų kariai tada neišdrįso pulti Aukščiausiosios Tarybos, kuri 1990-ųjų kovo 11 dieną paskelbė apie atkurtą Lietuvos nepriklausomybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius