Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailas Saakašvilis: „Putinas klausė, ar Adamkus tikrai mano, kad juos apgins keli NATO lėktuvai“

Buvęs Gruzijos prezidentas, o dabar Odesos gubernatorius Michailas Saakašvilis perspėja, kad Baltijos šalys gali tapti nauju Vladimiro Putino Rusijos taikiniu. M.Saakašvilio teigimu, V.Putinas neketina taip lengvai pasiduoti, rašo „The Independent“.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis

„Putinas negerbia valstybių sienų ir jis veršis visur“, – teigė M.Saakašvilis, kuris pažįsta Rusijos lyderį dar nuo 2003 metų, kuomet konfliktą tarp jų įplieskė Rožių revoliucija Tbilisyje.

„Aš nuspėjau, kad Ukraina bus kitas taikinys“, – teigė M.Saakašvilis, prisimindamas 2008 metų Rusijos ir Gruzijos karą, pasibaigusį įšaldytu konfliktu Pietų Osetijoje. „Baltijos šalys bus kitas taikinys“, – aiškino naujai paskirtas Odesos gubernatorius.

„Nematau jokių priežasčių Putinui dabar nežengti į Baltijos šalis, neperžiūrėti situacijos Gruzijoje ir Azerbaidžane. Putiną apsėdusi mintis išbandyti NATO ribas. Tai supratau po ilgo pokalbio su juo“, – teigė buvęs Gruzijos lyderis.

„Jis man atvirai papasakojo, kad turi tris didelius tikslus. Pirma, paversti Gruziją Šiaurės Kipru. Antra, Ukraina turi būti ne valstybė, o tik teritorija. Trečia, Baltijos šalys nėra apginamos“, – prisiminė M.Saakašvilis.

„Jis man atvirai papasakojo, kad turi tris didelius tikslus. Pirma, paversti Gruziją Šiaurės Kipru. Antra, Ukraina turi būti ne valstybė, o tik teritorija. Trečia, Baltijos šalys nėra apginamos“, – prisiminė M.Saakašvilis.

M.Saakašvilio teigimu, jis liko paskutinis gyvas asmuo iš to sąrašo, kuriuos V.Putinas norėjo pribaigti. Buvęs Gruzijos prezidentas prisiminė ir Rusijos lyderio grasinimus Lietuvai bei jos tuometiniam prezidentui Valdui Adamkui.

„Putinas tiesiai paklausė, ar Adamkus  mano, kad du ar trys NATO lėktuvėliai gali juos apginti. Mes juokiamės iš tokios gynybos – sakė tada Putinas. Ar lietuviai iš tiesų mano, kad NATO juos gins?“ – prisiminė M.Saakašvilis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./M.Saakašvilis, L.Kaczynskis ir V.Adamkus pernai lapkritį Tbilisyje buvo susitikę visiškai kitokiomis aplinkybėmis.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./M.Saakašvilis, L.Kaczynskis ir V.Adamkus Tbilisyje buvo susitikę visiškai kitokiomis aplinkybėmis.

Jo teigimu, darbas Ukrainoje jo politinei karjerai suteikia naują prasmę. Būtent Ukrainoje dabar vyksta Rusijos ir V.Putino stabdymo darbas. 

„Putinas nemėgsta manęs ir tokių žmonių kaip aš“, – išdidžiai sakė M.Saakašvilis. „Mes paneigiame Putino suvokimą, koks turėtų būti posovietinis pasaulis“, – pridūrė buvęs Gruzijos vadovas.

„Putinas nemėgsta manęs ir tokių žmonių kaip aš“, – išdidžiai sakė M.Saakašvilis. 

„Visi tie pasikeitimai verčia Putiną nervintis. Manau, kad jis labai suirzęs dėl to, kas vyksta Ukrainoje. Jei Ukrainai pavyks išsikapstyti, tai viskas, ką jis aplink save statė, pavirs griuvėsiais“, – darė išvadą M.Saakašvilis.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka M.Saakašvilį Odesos gubernatoriumi paskyrė gegužės pabaigoje. M.Saakašvilis buvo giriamas, kad per savo vadovavimo Gruzijai dešimtmetį vykdė šalį modernizavusias reformas, tačiau sulaukė prieštaringų vertinimų dėl karo su Rusija 2008 metų rugpjūtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius