Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mike'as Pompeo smerkia „išdaviko“ Johno Boltono „melus“

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo ketvirtadienį vakare užsipuolė Johną Boltoną dėl jo skandalingų atsiminimų apie darbą prezidentui Donaldui Trumpui ir pavadino šį buvusį patarėją nacionalinio saugumo klausimais išdaviku.
Mike'as Pompeo
Mike'as Pompeo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Johnas Boltonas skleidžia virtinę melų, visiškai suregztų pusiau tiesų ir visiškų melagysčių, – sakoma M.Pompeo pareiškime. – Ir liūdna, ir pavojinga, kad Johno Boltono paskutinis viešas vaidmuo yra išdaviko, pakenkusio Amerikai ir išdavusio jos žmonių pasitikėjimą.“

„Mūsų draugams pasaulyje: jūs žinote, kad prezidento [Donaldo] Trumpo Amerika yra už gėrį pasaulyje kovojanti jėga“, – pridūrė jis.

Pasak M.Pompeo, jis dar neskaitė naujosios J.Boltono knygos „Kambarys, kur tai nutiko: Baltųjų rūmų memuarai“ (The Room Where It Happened: A White House Memoir), kurios publikavimą D.Trumpo administracija bando užblokuoti.

Tačiau knygos ištraukose, kurias paskelbė keli didieji laikraščiai, J.Boltonas rašo, kad M.Pompeo, vienas iš nedaugelio niekada su D.Trumpu viešai nekonfliktavusių padėjėjų, privačių pokalbių metu apie prezidentą kalbėjo nepagarbiai.

Kaip rašė „The New York Times“, knygoje teigiama, kad per D.Trumpo 2018 metų birželio susitikimą su Šiaurės Korėjos lyderiu Singapūre M.Pompeo perdavė J.Boltonui raštelį, kuriame apie prezidentą pagiežingai parašė: „Jis mala visišką šūdą“.

2018 metais M.Pompeo keturis kartus vyko į Šiaurės Korėją inicijuoti diplomatijos D.Trumpui, kuris savo paties pastangas vadino vertomis Nobelio taikos premijos.

Tačiau J.Boltonas rašo, jog M.Pompeo praėjus mėnesiui po viršūnių susitikimo Singapūre apie D.Trumpo diplomatiją dėl Šiaurės Korėjos pasakė, kad jos „sėkmės tikimybė yra lygi nuliui“.

J.Boltonas garsėja kovinga pozicija dėl Šiaurės Korėjos. Jis pasitraukė rugsėjo mėnesį, netrukus po to, kai M. Pompeo lydimas D.Trumpas dar kartą susitiko su Kim Jong Unu Korėjos Demilitarizuotojoje zonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius