Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Milicija su tauta“: kai kurie Baltarusijos teisėsaugos pareigūnai viešai protestuoja: išmeta uniformas

Socialiniuose tinkluose pradėjo plisti buvusių ir esamų Baltarusijos jėgos struktūrų darbuotojų vaizdo kreipimaisi. Buvę pareigūnai prieš kameras išmeta arba degina savo uniformas, nusiplėšia pasižymėjimo ženklus ir kalba apie pasitraukimą. Taip jie protestuoja prieš žiaurių pareigūnų elgesį su protestuotojais, rašo news.ru.
Trečią dieną vykstantys protestai Baltarusijoje
Trečią dieną vykstantys protestai Baltarusijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Telegram“ kanalas „NEXTA Live“ publikavo daugiau nei dešimties žmonių, kurie prisistatė buvusiais kariškiais arba jėgos struktūrų darbuotojais, vaizdo įrašus. Tiesa, nėra patvirtinimų, kad visi šie žmonės buvo arba yra jėgos struktūrų atstovai.

Viename vaizdo įraše vyras nusivelka specnazo uniformą ir išmeta ją kalbėdamas, kad didžiavosi savo tarnyba, bet dabar jam gėda. „Aš daviau priesaiką savo tautai, didžiavausi tuo, kur tarnavau. Dabar man gėda. Gėda. Gėda visiems, kurie vykdo tokius įsakymus“, – kalba jis.

Daugiau nei 370 tūkst. patiktukų surinko buvusio milicijos kapitono įrašas instagrame. Jis papasakojo, kad atsistatydino po 17 metų tarnybos ir pridėjo nuotrauką, kurioje jo antpečiai, darbo pažymėjimas ir padėkos raštas jo vardu. Vyras pridėjo grotažymę #milicijasutauta.

Dar vienas „Instagram“ vartotojas kalba, kad „Baltarusijos specnazo brolijos nebeliko“. Jis nusiima nuo galvos beretę ir išmeta ją į šiukšlių konteinerį.

„Reddite“ taip pat yra patalpintas vaizdo įrašas, kuriame pareigūnas teigia, kad gailisi, jog tarnavo „Specnaz“ tarnyboje.

„Gėda. Tiesiog gėda. Niekada negalvojau, kad taip nutiks“, – sakė vyras, kuris netrukus sudegino karinę uniformą.

Peržiūrėti turinį naujame lange//embed.redditmedia.com/widgets/platform.js

Kitas Baltarusijos milicininkas įrašė kreipimąsi į savo kolegas, kuriuos kviečia nutraukti smurtą prieš beginklius piliečius ir „būti su tauta“. Telekanalo „Dožd“ duomenimis, jis pareiškė, kad nepaliks tarnybos, tačiau nevykdys „nusikalstamų įsakymų“. Vėliau vyras kreipiasi į Lietuvą išvykusią opozicijos kandidatę Sviatlaną Cichanouskają, pavadina ją teisėta prezidente ir sako, kad laukia jos įsakymų ginti šalį.

News.ru rašo, jog jau pirmąjį protestų vakarą kai kurie teisėsaugos struktūrų darbuotojai perėjo į protestuojančiųjų pusę. Kai kuriuose miestuose OMON kovotojai atsisakė vaikyti protestuojančiuosius. „OMON nuleido skydus Kobrine. Žmonės skanduoja „šaunuoliai“ ir glėbesčiuojasi su teisėsaugininkais. Milicija su tauta!“ – rašė NEXTA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius