Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minint Antrojo pasaulinio karo metines Kinija paskelbė apie kariuomenės mažinimą

Ketvirtadienį minint Antrojo pasaulinio karo 70-ąsias metines Kinijos prezidentas Xi Jipingas prakalbo apie karinės galios mažinimą. Kaip rašo CNN, Kinija ketina 300 tūkst. karinių vienetų sumažinti savo kariuomenę.
Parado akimirka
Parado akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kariniame parade, kuriame žygiavo per 12 tūkst. karių, Kinija demonstravo savo karinę galią. Ceremoniją Pekine stebėjo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Pietų Korėjos prezidentė Pak Kunhe, Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki Moonas.

Sakydamas kalbą Xi Jipingas, kuris laikomas vienu stipriausių pastarųjų dešimtmečių Kinijos lyderių, sakė, kad Kinija ir toliau sieks taikaus vystymosi ir sumažins karinį personalą 300 tūkst. vientetų.

Siekiant, kad dangus būtų giedras, ketvirtadienio rytą neveikė Pekino gamyklos, atšaukti skrydžiai į Pekino oro uostą. Susirinkusieji išvydo 200 naikintuvų šou danguje, 500 karinės įrangos vienetų, tarp kurios buvo ir anksčiau viešumoje nematytos karinės technikos.

Kinija pademonstravo keliolika naujų raketų, kurias valstybinė žiniasklaida praminė „lėktuvnešių žudikėmis“.

Vidutinio nuotolio priešlaivinės balistinės raketos DF-21D, kurios, pasak analitikų, gali būti veiksmingai panaudotos prieš JAV lėktuvnešius Ramiajame vandenyne, buvo vežamos Tianamenio aikštėje sostinės centre.

Kaip skelbia CNN, šiuo metu Kinijos kariuomenę sudaro 2,3 mln. karių. Tuo tarpu JAV kariuomenės gretose yra per 1,4 mln. karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius