Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ministerija: Izraelio pajėgos Vakarų Kranto Betliejaus mieste nužudė palestiniečių paauglį

Izraelio pajėgos antradienį Vakarų Kranto Betliejaus mieste nužudė paauglį, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.
Izraelio pajėgos nužudė paauglį
Izraelio pajėgos nužudė paauglį / „AFP“/„Scanpix“

Tuo tarpu Izraelis teigia, kad policijos pareigūnai šaudė į asmenis, mėtančius Molotovo kokteilius.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad „šiandien auštant per agresiją Betliejuje nuo okupacinių karių kulkos į krūtinę mirė 15 metų vaikas Adamas Essamas Shakeras Ayyadas".

Izraelio kariuomenė teigia, kad per operaciją šalia Betliejaus esančioje ad Duheišo pabėgėlių stovykloje į pasienio pareigūnus buvo mėtomi akmenys ir Molotovo kokteiliai.

„Pajėgos šaudė į Molotovo kokteilių mėtytojus, kurie rizikavo savo gyvybe, buvo nustatyti pataikymai“, – teigiama Izraelio kariuomenės pranešime.

Oficialioji palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ pranešė, kad Izraelio pajėgoms įžengus į ad Duheišo pabėgėlių stovyklą, esančia pietinėje okupuoto Vakarų Kranto dalyje, tam, kad apieškotų namus, kilo susirėmimai.

A.E.Sh. Ayyadas yra trečiasis palestinietis, kurį nuo metų pradžios Vakarų Krante nužudė Izraelio pajėgos.

Pirmadienį per susirėmimus šiauriniame Džanino mieste buvo nušauti du palestiniečiai, kai kariuomenė nugriovė dviejų asmenų, įtariamų rugsėjį nužudžius Izraelio kareivį, namus.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, praėjusiais metais Izraelyje ir Vakarų Krante, įskaitant Izraelio aneksuotą Rytų Jeruzalę, žuvo daugiau kaip 150 palestiniečių ir 26 izraeliečiai.

Gruodį Jungtinės Tautos paskelbė, kad 2022-ieji buvo daugiausiai aukų nusinešę metai Vakarų Krante nuo 2005-ųjų, kai buvo pradėta vesti mirčių statistika.

Praėjusią savaitę buvo prisaikdinta premjero Benjamino Netanyahu dešiniojo sparno vyriausybė, kuri pakurstė nuogąstavimus dėl karinės eskalacijos palestiniečių teritorijoje, kurią Izraelis yra okupavęs nuo 1967 metų Šešių dienų karo.

Du B.Netanyahu kraštutinių dešiniųjų koalicijos partneriai perėmė itin svarbius postus, susijusius su Vakarų Krantu.

Bezalelis Smotrichas perėmė atsakomybę už Izraelio nausėdijų politiką Vakarų Krante, o Itamaras Ben-Gviras yra naujasis nacionalinio saugumo ministras, valdantis pasienio policiją, taip pat veikiančią šioje teritorijoje.

Abu jie praeityje yra pareiškę kurstytojiškų pastabų apie palestiniečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius