Sportas gyvai

Ministras: Rumunijos teritorijoje rasta, įtariama, rusų drono nuolaužų

Rumunijos gynybos ministras trečiadienį pareiškė, kad jo šalies teritorijoje rasta drono, kuris, matyt, buvo panaudotas per neseniai Rusijos surengtas atakas prieš Ukrainos uostą Dunojaus upėje, nuolaužų.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Bukareštas griežtai pasmerkė Rusijos išpuolius prieš Ukrainos Dunojaus infrastruktūrą.

Liepą žlugus Jungtinėms Tautoms tarpininkaujant sudarytam susitarimui, pagal kurį buvo leista gabenti grūdus iš Juodosios jūros uostų, Maskva suintensyvino išpuolius prieš Ukrainos pietines Odesos ir Mykolajivo sritis, kuriuose yra uostai ir žemės ūkio eksportui gyvybiškai svarbi infrastruktūra.

„Per gana trumpą laiką įvyko kelios atakos, kurias Rusija surengė prieš Ukrainos uosto objektus ir sandėlius, – sakė A. Tilvaras. – Todėl manau, kad svarbu stiprinti budrumo priemones.“

Neaišku, ar Rumunija nustatė, kada ir iš kur buvo paleistas dronas. Pastaruoju metu Rusija ne kartą atakavo Dunojaus uostus Ukrainoje, esančius netoli Rumunijos, kuri nuo 2004 metų yra NATO narė.

A.Tilvaro komentarai pasirodė po to, kai Rumunija paneigė pirmadienį Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai Oleho Nikolenkos išsakytus teiginius, kad sekmadienio vakarą Rusijos paleisti dronai „Shahed“ nukrito ir sprogo Rumunijos teritorijoje.

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas antradienį savo ruožtu pareiškė, kad išpuoliai kaimyninėje Ukrainoje vyko „labai, labai arti“ jos sienos, o Rusija ne kartą dronais smogė Dunojaus infrastruktūrai Pietų Ukrainoje.

„Turėjome išpuolių, kurie įvyko 800 metrų atstumu nuo mūsų sienos. Taigi, labai, labai arti“, – sakė K. Iohannisas bendroje spaudos konferencijoje su Liuksemburgo ministru pirmininku Xavier Betteliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius