Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minskas: Baltarusijos suartėjimas su ES nekelia jokios rizikos Rusijai

Baltarusijos suartėjimas su Europos Sąjunga, o konkrečiai – su Vokietija, nekelia jokios rizikos Rusijai, penktadienį pareiškė baltarusių užsienio reikalų ministras Vladimiras Makejus.
Sigmaras Gabrielis ir Vladimiras Makejus.
Sigmaras Gabrielis ir Vladimiras Makejus. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų suartėjimas su Europos Sąjunga ir, konkrečiai, Vokietija, RF jokios rizikos nekelia“, – sakė Baltarusijos diplomatijos vadovas po susitikimo su Vokietijos užsienio reikalų ministru vicekancleriu Sigmaru Gabrieliu.

V.Makejus pabrėžė, kad „Vokietija niekada neliepė Baltarusijai pasirinkti: (eiti) su Rytais arba su Vakarais“.

Anot ministro, jo šalis nori palaikyti normalius santykius su visais. „Rusija – mūsų pagrindinė sąjungininkė, bet negalime nekreipti dėmesio į Europos regioną“, – pareiškė V.Makejus.

Jis taip pat pažymėjo, kad vienos pusės neverčia rinktis ir Baltarusijos partneriai iš Europos. „Mūsų partneriai iš Europos supranta, kad privalome bendradarbiauti visi kartu“, – pridūrė Baltarusijos URM vadovas.

Kiek anksčiau šalies prezidentas Aleksandras Lukašenka per susitikimą su S.Gabrieliu pareiškė, kad santykiuose su Vokietija jis nori atversti naują puslapį, ir pažadėjo, kad Baltarusija niekuomet negrasins Europos saugumui.

„Labai tikiuosi ir esu įsitikinęs, kad atverčiame naują mūsų santykių puslapį, nukreiptą gera linkme... Iš Baltarusijos teritorijos niekuomet negausite jokio signalo apie Europos žemyno vientisumo ir saugumo pažeidimus“, – prezidentą citavo jo atstovai.

„Scanpix“ nuotr./Aliaksadras Lukašenka
„Scanpix“ nuotr./Aliaksadras Lukašenka

A.Lukašenka sakė, kad „daug kalbama apie mūsų santykių praeitį, neigiamus faktus ir faktorius. Bet Minske yra daug (dalykų), teigiamai apibūdinančių mūsų valstybes. Laikas eina, jis daug ką keičia. Taigi, ir šiuolaikiniame pasaulyje, bėgant laikui, mūsų santykiai keičiasi.“

A.Lukašenka S.Gabrielį priėmė penktadienį Minske.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius