-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minske vyksta medikų protestas

Baltarusijos sostinėje ketvirtadienį Respublikinio mokslo ir praktikos centro „Kardiologija“ medikai surengė protestą dėl akademiko Aliaksandro Mročeko atleidimo iš centro direktoriaus pareigų, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.
Protestas Baltarusijoje
Protestas Baltarusijoje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Kaip pranešė liudininkai, prie centro pastato susirinko apie 100 medikų, jie laiko plakatus su užrašais „Atleidinėjate – kas gydys?“, „Atleidinėjate gydytojus! Jums dar reiks gydytis“, „Grąžinkite Mročeką“. Susirinkę medikai, palaikomi kitų žmonių, ploja ir skanduoja: „Tegyvuoja Baltarusija“, „Mročekas“.

Medikai planuoja kolona eiti iki Dzeržinskio prospekto.

Ketvirtadienį pranešta apie centro „Kardiologija“ direktoriaus Aliaksandro Mročeko atleidimą darbdavio – Sveikatos apsaugos ministerijos – iniciatyva.

Anksčiau šio centro medikai kasdien dalyvaudavo „solidarumo grandinėse“, o tokiam darbuotojų sprendimui direktorius neprieštaravo.

Baltarusijoje jau trečią savaitę vyksta masiniai protestai prieš oficialius prezidento rinkimų rezultatus, kuriais remiantis, šeštai kadencijai su 80,1 proc. balsų buvo perrinktas Aliaksandras Lukašenka, o jo varžovė opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja esą surinko 10,12 proc. balsų.

A.Mročeko atleidimas buvo pirmasis viešas laikinojo sveikatos apsaugos ministro Dzmitrijaus Pinevičiaus sprendimas. Prieš porą dienų šiame poste jis pakeitė Vladzimirą Karaniką, kuris šeštadienį netikėtai buvo paskirtas Gardino srities gubernatoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius