-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Tuniso lyderio Beji Caido Essebsi našlė

Tunise sekmadienį vykstant pirmajam prezidento rinkimų turui mirė velionio šalies lyderio Beji Caido Essebsi našlė Chadlia Caid Essebsi, pranešė jos sūnus.
Chadlia Caid Essebsi
Chadlia Caid Essebsi / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Tunisas

„Mirė mano motina Chadlia, Beji Caido Essebsi našlė, telaimina ją Dievas“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Hafedhas Caidas Essebsi.

Liepos pabaigoje 83-ejų moteris priėmė valstybių vadovus, atvykusius pagerbti jos vyro atminimo.

B.Caidas Essebsi buvo pirmasis demokratiškai išrinktas Tuniso prezidentas, atėjęs į valdžią 2014 metų pabaigoje, praėjus trejiems metams po Arabų pavasario sukilimo, nuvertusio ilgametį diktatorių Zine'ą El Abidine'ą Ben Ali ir išprovokavusio demokratijos šalininkų sukilimus keliose kitose arabų valstybėse.

Elegantiška ir diskretiška Ch.Caid Essebsi retai rodydavosi viešumoje, kitaip nei kitos pirmosios Tuniso ponios Leila Ben Ali ar Wassila Bourguiba.

„Viską vienas kitam sakome ir jis visada klausia mano nuomonės“, – sakė Ch.Caid Essebsi viename iš savo retų interviu žurnalui „Leaders“ 2014 metų lapkritį, vykstant jos sutuoktinio rinkiminei kampanijai.

„Šįkart pajutau, kad jis taip norėjo išsaugoti Tunisą, kad negalėjau jo sustabdyti. Kai kalbama apie tėvynę, reikia kažką aukoti. Nuo tada ėmiausi būtinų padidinto saugumo priemonių, bet bandome išlaikyti tokį patį gyvenimo tempą“, – kalbėjo ji.

Pora turėjo dvi dukteris ir du sūnus. Tėvo įkurtos partijos „Nidaa Tounes“ vairą perėmė H.Caidas Essebsi, nors kova dėl lyderio posto susilpnino šią politinę jėgą.

Milijonai tunisiečių sekmadienį renka B.Caido Essebsi įpėdinį iš 26 kandidatų. Tuniso prezidento rinkimai buvo planuojami lapkritį, tačiau liepos 25-ąją mirus šios Šiaurės Afrikos valstybės vadovui balsavimą teko paankstinti. B.Caidui Essebsi buvo 92-eji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius