Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Misūrio mieste nužudyto paauglio laidotuvės tikriausiai pritrauks tūkstančius žmonių

Misūrio valstijoje tūkstančiai žmonių pirmadienį tikriausiai susirinks į juodaodžio paauglio, kurį nušovė baltaodis policininkas, laidotuves, praėjus dviem savaitėms po incidento, kuris išprovokavo dideles riaušes ir atnaujino debatus dėl rasinio skirstymo ir JAV policijos taktikos.
Misūryje pagerbtas nušautas paauglys Michaelas Brownas
Misūryje pagerbtas nušautas paauglys Michaelas Brownas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors Fergusono mieste pavyko atkurti ramybę po kelias dienas vykusių protestų, per kuriuos prasiverždavo smurtas, nužudyto Michaelo Browno laidotuves prižiūrės stiprios policijos pajėgos.

Planuojama, kad ta ceremonija prasidės 10 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku kaimyniniame Sent Luiso mieste esančioje Draugiškos šventovės misionierių bažnyčioje, turinčioje 5 000 sėdimų vietų.

Sekmadienį, apie 400 demonstrantų, daugiausiai juodaodžių, nepabūgo kaitros ir susirinko pagerbti M.Browno. Daugelis vilkėjo marškinėlius su šio protesto šūkiu: „Rankas aukštyn, nešaudykit.“

Vėliau 18-mečio M.Browno, kuris rugpjūčio 9-ąją vidurį dienos buvo nušautas policininko Darreno Wilsono palaikai bus palaidoti per privačią ceremoniją Sent Piterso kapinėse.

Neginkluotas M.Brownas, kuris po kelių dienų turėjo pradėti studijas koledže, ėjo gatve iš parduotuvės, kurioje, anot policijos, pavogė dėžutę cigarų. D.Wilsonas šovė į jaunuolį bent šešis kartus.

Incidento aplinkybės pasakojamos itin prieštaringai: policija tvirtina, kad M.Brownas mėgino sugriebti D.Wilsono ginklą, tačiau įvykio liudininkai, tarp kurių buvo ir kartu su juo ėję draugai, teigia, kad jis buvo nušautas, kai buvo iškėlęs rankas ir aiškiai norėjo parodyti, kad nesipriešins.

Sekmadienį, apie 400 demonstrantų, daugiausiai juodaodžių, nepabūgo kaitros ir susirinko pagerbti M.Browno. Daugelis vilkėjo marškinėlius su šio protesto šūkiu: „Rankas aukštyn, nešaudykit.“

Tame proteste dalyvavo M.Browno tėvai, taip pat Trayvono Martino – kito neginkluoto juodaodžio paauglio, kurį 2012 metais nušovė vienas savanoris budėtojas Floridoje, tėvas.

M.Browno tėvas ragino pirmadienį elgtis ramiai ir gerbti jo sūnaus atminimą.

M.Browno tėvas ragino pirmadienį elgtis ramiai ir gerbti jo sūnaus atminimą.

„Rytoj noriu tik ramybės, kol bus laidojamas mano sūnus. Prašau jūsų tylios dienos, kad galėtume palaidoti savo sūnų“, – sakė jis

M.Browno žūtis iškėlė į paviršių afroamerikiečių įtūžį dėl teisėsaugos elgesio; Fergusone kilusios riaušės, per kurias buvo suimta apie 60 žmonių, neturėjo precedentų pastaraisiais metais.

Sent Luiso didžioji žiuri dabar svarsto, ar pateikti kaltinimus 28 metų policininkui, kuris šiuo metu yra apmokamose atostogose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius