Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Miuncheno žudikas bendraklasiams grasino: „Visus jus nužudysiu“

Miuncheno žudiko, kuris penktadienį nušovė devynis žmones, bendraklasiai pasakojo, kad jis yra grasinęs vieną dieną „juos visus nužudyti“.
Ali Davido Sonboly
Ali Davido Sonboly / Asmeninio archyvo nuotr.

Septynios iš Ali Davido Sonboly aukų, kurių amžius svyruoja tarp 13 ir 45 metų, buvo paaugliai.

Kaip skelbia portalas independent.co.uk, vienoje pokalbių svetainėje buvęs A.D.Sonboly bendraklasis parašė, kaip moksleiviai užgauliojo Miuncheno užpuoliką.

„Žinau šį prakeiktą vyruką, jo vardas Ali Sonboly“, – rašė jis. „Jis buvo mano bendraklasis. Mes nuolat jį užsipuldavome mokykloje ir jis visuomet mums grasindavo mus nužudyti“, – pridūrė jis.

18-metis Miuncheno žudikas buvo apsėstas kompiuterinių žaidimų, tokių kaip „Call of Duty“. Jis žaisdavo prisidengęs slapyvardžiu „Pamišėlis“ („Psycho“ – angl.).

14-metė mergaitė, gyvenusi tame pačiame name kaip ir A.D.Sonboly šeima, pasakojo, kad jis „nebuvo populiarus mokykloje, kad turėjo du ar tris draugus“.

Keli mėnesiai prieš Miunchene įvykdytas šaudynes A.D.Sonboly įsivėlė į ginčą ir, pasak mergaitės, „pasakė, kad norėjo surengti skerdynes“. „Aš visus jus nužudysiu“, – taip tąkart, pasak kaimynės, kalbėjo jis.

Tyrėjai patvirtino, kad jaunuolis turėjo psichologinių problemų, jam buvo paskirtas psichiatro gydymas.

Kitas bendraklasis apie jį pasakojo, kad „jis buvo nuolat kitų užgauliojamas ir iš tiesų nepopuliarus“. „Jis nuolat leido laiką vienas arba vos vieno ar dviejų žmonių draugijoje, tačiau panašu, kad turėjo keletą ištikimų draugų“, – pasakojo bendraklasis.

14-metis A.D.Sonboly brolio draugas pasakojo, kad „jis visą dieną galėdavo praleisti žaisdamas kompiuterinius žaidimus, kuriuose reikėdavo šaudyti. Jis buvo tiesiog jų apsėstas ir norėjo būti šioje srityje geriausias. Jis praleisdavo daugybę valandų internete“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas