-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mobilizaciją tęsianti Rusija paskyrė naują už logistiką atsakingą generolą

Tęsiantis prezidento Vladimiro Putino šią savaitę paskelbtai dalinei mobilizacijai vadinamajai specialiajai karinei operacijai Ukrainoje, kuri atskleidė daugybę logistikos problemų, Rusija šeštadienį paskelbė apie aukščiausio rango generolo, atsakingo už logistiką, pakeitimą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Armijos generolas Dmitrijus Bulgakovas atleistas iš gynybos viceministro posto“ ir jį pakeis generolas pulkininkas Michailas Mizincevas, platformoje „Telegram“ pranešė gynybos ministerija.

Didžioji Britanija 60 metų M. Mizincevui yra paskelbusi sankcijų dėl jo vaidmens Ukrainos Mariupolio uostamiesčio, kurį rusų pajėgos užėmė gegužę, apsuptyje.

Vadinamoji specialioji karinė operacija ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pastarojo meto laimėjimai apnuogino didelius logistikos trūkumus Rusijos kariuomenėje.

Kai kurie analitikai net mano, kad logistika yra Rusijos kariuomenės silpnoji grandis, dėl kurios sunkumų kilo nuo pat invazijos pradžios.

Dalinė mobilizacija, kurią V. Putinas paskelbė trečiadienį, ginkluotosioms pajėgoms yra dar vienas logistikos iššūkis.

Šimtus tūkstančių rezervistų, kurie atvyks iš visos Rusijos, reikės pašaukti, aprengti, apginkluoti ir apmokyti, prieš siunčiant juos į mūšio lauką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius