Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mogadiše per dvigubą sprogdinimą žuvo mažiausiai du žmonės

Somalio sostinėje mažiausiai du žmonės žuvo, o daugiau kaip aštuoni buvo sužeisti įtariamam mirtininkui sprogdintojui detonavus užminuotą automobilį šalia vieno populiaraus viešbučio, esančio netoli prezidentūros, pranešė policija.
Teroristai atakos pradžioje detonavo sprogmenų prikrautą automobilį.
Mogadišas. Asociatyvinė iliustracija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po kelių minučių tame pačiame Mogadišo rajone driokstelėjo antras sprogimas.

Policijos kapitonas Mohamedas Husseinas sakė, kad viešbutyje „Nasa Hablod“, kuriame dažnai apsistoja politikai ir kiti sostinės elito nariai, tebesigirdi šūviai. Jis pridūrė, kad ataka atrodo koordinuota.

„Buvo dar vienas sprogmenų prikrautas mikroautobusas, detonavęs netoliese esančioje sankryžoje“, – pridūrė jis.

Šis išpuolis buvo įvykdytas praėjus dviem savaitėms po daugiau kaip 350 žmonių gyvybių nusinešusio sunkvežimio sprogdinimo judrioje Mogadišo gatvėje. Ta ataka buvo pražūtingiausia per šalies istoriją.

Svarbius taikinius Mogadiše dažniausiai atakuoja ekstremistų grupuotė „al Shabab“. Dėl šeštadienį įvykdyto išpuolio atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė.

Po kruvino sprogdinimo, įvykdyto prieš dvi savaites Somalio prezidentas Mohamedas Abdullahi Mohamedas aplankė kelias regiono šalis, siekdamas užsitikrinti didesnį palaikymą kovai su „al Shabab“.

Šiuo metu Somalyje laikomas Afrikos Sąjungos šalių kontingentas, turintis 22 tūkst. karių, bet planuojama, kad iki 2020 metų pabaigos šiols pajėgos bus išvestos, o atsakomybę už šalies saugumą perims Somalio kariuomenė.

JAV kariškiai šiemet suintensyvino karines operacijas prieš „al Shabab“ Somalyje ir surengė beveik 20 bepiločių lėktuvų smūgių.

Pentagono atstovas spaudai, paklaustas apie ankstesnį sunkvežimio sprogimą Mogadiše, sakė, kad Somalyje yra apie 400 JAV karių ir kad Vašingtonas „nespekuliuos“ apie didesnio karių skaičiaus siuntimą į šią Rytų Afrikos šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius