Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokesčių inspektorių taktika Sibire: nesusimokėsite – atimsime kates

Kovoje su mokesčių nemokančiais gyventojais Sibiro mokesčių inspektoriai atrado naują ginklą – skolininkų gyvūnus. „Jeigu nesusimokėsi mokesčių – neteksi kačių“, – tokius žodžius išgirdo skolininkai, rašo „Interfax“. Netrukus pareigūnai ir įrodė, kad tai – ne tušti grasinimai.
Britų trumpaplaukė katė
Britų trumpaplaukė katė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Novosibirsko mieste mokesčių inspektoriams pavyko iš vieno skolininko atgauti 12 tūkst. rublių – po to, kai jie pagrasino priešingu atveju atimti kilmingą ir brangiai kainuojančią katę su visa kačiukų vada.

Kai mokesčių inspektoriai atvyko į prasiskolinusio studento butą, jie iš pradžių nieko vertingo, ką būtų galima konfiskuoti, nepastebėjo. Tačiau vienam iš pareigūnų akis užkliuvo už britų trumpaplaukės katės ir trijų jos po butą lakstančių kačiukų. 

„Kadangi gyvūnai yra kilmingi ir brangūs, pareigūnai nusprendė katę ir jos jauniklius sulaikyti“, – „Interfax“ cituoja vietos teismo atstovo pranešimą.

Kitame Sibiro mieste – Tomske – taip pat buvo „sulaikytos“ keturios škotų nulėpausių veislės katės. Jos šeimininkė, buvusi verslininkė, nemokėjo mokesčių į įmonės pensijų fondą, praneša „Tass“ agentūra. Galiausiai moteris gyvūnus atgavo, kai sumokėjo reikiamą sumą. 

Mokesčių inspektoriai tokia taktika pasinaudojo ir Krasnojarske. Vyras stebuklingai rado 20 tūkst. rublių ir sumokėjo įsiskolinimus už komunalines paslaugas, kai pareigūnai konfiskavo britų trumpaplaukę katę ir triušį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius