Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslo ir žinių šventė Kinijoje baigėsi protestuotojų sulaikymu

Centrinėje Kinijoje policija anksti sekmadienį sulaikė 46 žmones, dalyvavusius smurtu pasibaigusiame proteste prieš valdžios planą spręsti klasių perpildymo problemą. Hunano provincijos Lejango miesto policija savo oficialiame mikrotinklaraštyje pranešė, kad šie asmenys buvo areštuoti pareigūnams vaikant maždaug 600 protestuotojų, kurie vėlai šeštadienį susirinko prie vietos policijos nuovados.
Pekino metro
Pekino metro / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 2 Areštas Kinija

Pasak policijos, kai kurie protestuotojai svaidė plastikinius vandens butelius, plytas, pirotechnikos priemones ir alaus butelius, sužeisdami daugiau kaip 30 pareigūnų ir apgadindami kelis automobilius. Policija smurtą sieja su problemų ieškančiais „dykinėtojais“.

Vienas Lejango administracijos pareigūnas, prisistatęs tik pavarde Zeng, sakė, kad moksleivių tėvai protestavo prieš miesto vyriausybės planą perkelti mokinius iš perpildytų valstybinių mokyklų į brangias privačias mokyklas.

Pasak jo, kai kurie tėvai nerimavo, kad jų vaikai bendrabutyje, į kurį buvo perkeliami, turėjo kvėpuoti nuodingais formaldehido garais. Pareigūnas pakartojo policijos teiginį, kad ramybės drumstėjai naudojosi protestu norėdami sukelti problemų valdžiai.

„Kai kurie įstatymų nepaisantys žmonės naudojasi tuo kaip galimybe kelti problemas“, – telefonu sakė Zeng.

Policija ir mokyklos, kurioms taikomas minimas planas, sekmadienį į skambučius neatsakė.

Protestas prasidėjo anksčiau šeštadienį, tėvams su transparantais susirinkus prie šešių vietos mokyklų ir Komunistų partijos miesto komiteto. Protestuotojai blokavo gatves, o policija pranešė išsivežusi penkis eismą trikdžiusius dalyvius.

Vėliau protestuotojai nuo partijos komiteto pastato nužygiavo prie policijos nuovados reikalauti paleisti penkis sulaikytuosius. Protestui augant policija sulaikė dar 10 žmonių, bet paskui, įsitikinusi, kad tai perkeliamų moksleivių tėvai, leido jiems su palyda grįžti namo.

Netrukus po vidurnakčio policija jėga ėmė vaikyti protestuotojus, kuriuos buvo ne kartą perspėjusi, o prasidėjus smurtui sulaikė 46 asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius