Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moldovos naujoji premjerė žada gerinti ryšius su ES ir užtikrinti teisingumą

Moldovos naujoji premjerė Maia Sandu šeštadienį pareiškė, kad jos vyriausybė stengsis pagerinti santykius su Europos Sąjunga ir patraukti atsakomybėn visus valdžia galimai piktnaudžiavusius veikėjus, įskaitant įtakingiausią šalies oligarchą.
Maia Sandu
Maia Sandu / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Maia Sandu Moldova

Tokius komentarus M.Sandu išsakė po pirmojo koalicinio ministrų kabineto susitikimo. Naujoji vyriausybė buvo suformuota praėjusį savaitgalį, bet iki šiol ji negalėjo perimti valdžios į savo rankas, nes laikinoji administracija nepripažino jos teisėtumo ir atsisakė atsistatydinti.

M.Sandu kabinetą sudaro jos proeuropietiškas aljansas ACUM ir prorusiška Socialistų partija. Vis tik buvusi valdančioji Demokratų partija, kurią palaiko Moldovos Konstitucinis Teismas, teigia, kad naujoji vyriausybė buvo suformuota po šiam procesui numatyto termino.

Dėl kilusios politinės krizės nuolat augo įtampa, kol Demokratų partija penktadienį galiausiai pripažino savo pralaimėjimą. Šeštadienį ši politinė jėga paskelbė, kad jos lyderis oligarchas Vladas Plahotniucas laikinai paliko Moldovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius