Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Monblano masyve trys alpinistai užsimušė nukritę iš 800 metrų aukščio

Du alpinistai ir jų vedlys užsimušė nukritę iš 800 metrų aukščio Monblano masyve, pirmadienį pranešė Prancūzijos policija, informuodama apie naujausią tragediją ant aukščiausio Vakarų Europos kalno šlaitų.
Monblano kalnynas
Monblano kalnynas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Krisdami iš 800 metrų aukščio alpinistai neturėjo jokių galimybių likti gyvi, pažymėjo policija ir pridūrė, jog alpinistai tikriausiai nukrito nuo kalnagūbrio, kurį jie turėjo įveikti grįždami į netoliese esančią kalnų trobelę.

Rugpjūčio 2-ąją tame masyve buvo rasti du žuvę belgai, o nuo liepos 15-osios iki 30-sios ten žuvo šeši alpinistai: du airiai, du suomiai,vokietis ir prancūzas.

„Tebevyksta tyrimas, siekiant nustatyti kritimo priežastis. Tikėtina, kad nugriuvo sniego iškyšulys, ant kurio buvo ta grupė, o vedlys negalėjo sulaikyti savo klientų“, – pridūrė policija.

Sraigtasparniu skridę gelbėtojai rado trijų aukų kūnus sekmadienio vakarą netoli Viduriniosios smailės, kurios aukštis – 3 842 metrai virš jūros lygio.

Jų paieškos buvo pradėtos šeštadienio vakarą.

Šis incidentas įvyko praėjus vos kelioms dienoms po to, kai šeši alpinistai užsimušė nukritę maždaug iš 250 metrų aukščio, kopdami į kitą Monblano masyvo viršūnę – Sidabro smailę.

Ta nelaimė buvo daugiausia žmonių gyvybių pareikalavęs incidentas ant šio kalno šlaitų per ilgesnį nei dvejų metų laikotarpį.

Rugpjūčio 2-ąją tame masyve buvo rasti du žuvę belgai, o nuo liepos 15-osios iki 30-sios ten žuvo šeši alpinistai: du airiai, du suomiai, vokietis ir prancūzas.

Šis incidentas įvyko praėjus vos kelioms dienoms po to, kai šeši alpinistai užsimušė nukritę maždaug iš 250 metrų aukščio, kopdami į kitą Monblano masyvo viršūnę – Sidabro smailę.

Vienas JAV alpinistas anksčiau liepos mėnesį išprovokavo pasipiktinimą, kai mėgino kopti į Monblaną su devynmečiu sūnumi ir vienuolikamete dukra, tačiau pateko į sniego griūtį.

Šeimos nariai liko nenukentėję, tačiau vaizdo įrašas iš vietos, pramintos „Mirties koridoriumi“, sukėlė pasipiktinimą, kai buvo parodytas Jungtinėse Valstijose.

Daugelis reiškė nuogąstavimus, kad kopti į Monblaną leidžiama visiems, netgi prastai pasiruošusiems turistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius