-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturios moterys viešai prabilo apie patirtą Donaldo Trumpo priekabiavimą

Praėjusią savaitę paviešinus garso įrašą, kaip Donaldas Trumpas giriasi, kad moterims jis esą gali daryti ką nori – net ir griebti jas už lytinių organų, dabartinis Respublikonų kandidatas į prezidentus tikino, kad tai tebuvo tik kalbos, ir jis taip nesielgia. Tačiau šią savaitę jau prabilo net keturios moterys apie nederamą D.Trumpo elgesį ir priekabiavimą.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Žurnalistė Natasha Stoynoff People.com aprašė savo susidūrimą su D.Trumpu. 2005 m. pabaigoje ji rašė straipsnį apie D.Trumpo ir jo žmonos Melanios pirmąsias vestuvių metines, ir atvyko į poros namus dėl interviu.

D.Trumpas žurnalistei aprodinėjo namą, o nusivedęs į vieną kambarį uždarė duris. „Jis prispaudė mane prie sienos, į burną pradėjo grūsti savo liežuvį“, – rašo N.Stoynoff. Netrukus D.Trumpo elgesį nutraukė liokajus, pasirodęs pasakyti, kad reikia pradėti interviu. Moters teigimu, liokajui pasišalinus D.Trumpas ir toliau nederamai elgėsi, kol jie laukė vaiko besilaukiančios Melanios.

„Žinai, kad mes turėsime romaną, ar ne?, – pareiškė D.Trumpas. – Ar esi kada valgiusi kepsnius pas Peterį Lugerį? Aš tave nusivesiu. Mes turėsime romaną, aš tau sakau.“

D.Trumpo atstovė spaudai neigia, kad buvo toks incidentas. „To niekada nebuvo“, – sakė ji, teigdama, kad istorija yra sufabrikuota.

Dar dvi moterys – Jessica Leeds ir Rachel Crooks – „The New York Times“ teigė, kad dabartinis Respublikonų kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas nederamai jas lietė be jų sutikimo. Nė viena moteris tuo metu, kai tai įvyko, nesikreipė į pareigūnus ir iki šiol neviešino savo istorijų.

74-erių J.Leeds pasakojo, kad daugiau nei prieš tris dešimtmečius ji sėdėjo šalia D.Trumpo lėktuve į Niujorką. D.Trumpas pakėlė porankį praėjus maždaug 45 minutėms nuo pakilimo, ir pradėjo liesti moterį – griebė jai už krūtų, mėgino pakišti ranką po sijonu, pasakojo J.Leeds.

„Jis buvo kaip aštuonkojis, – sakė moteris. – Jo rankos buvo visur.“ J.Leeds po tokių D.Trumpo veiksmų pakilo iš savo vietos pirmoje klasėje ir persėjo į ekonominę. „Tai buvo užpuolimas“, – sakė moteris.

R.Crooks su D.Trumpu susidūrė 2005 m. lifte, kai dirbo administratore nekilnojamojo turto investiticijų ir vyrymo įmonėje „Bayrock Group“, kuri buvo įsikūrusi D.Trumpui priklausančiame pastate Manhatane. Ji prisistatė milijardieriui, jie paspaudė vienas kitam ranką, tačiau D.Trumpas jos nepaleido. R.Crooks pasakojo, kad D.Trumpas pradėjo bučiuoti ją į skruostus, o tuomet – tiesiai į lūpas.

Jis buvo kaip aštuonkojis, – sakė moteris. – Jo rankos buvo visur.

„Tai buvo taip nederama, – sakė moteris. – Mane labai įskaudino tai, kad jis manė, jog aš esu tokia nesvarbi, kad jis gali sau leisti taip elgtis.“

D.Trumpas „The New York Times“ neigė moterų kaltinimus ir sakė, kad visa tai – išgalvota. Jis pagrasino naujienų organizaciją paduoti į teismą, jeigu straipsnis apie moterų pareiškimus bus išspausdintas, o su juo kalbėjusį žurnalistą pavadino „šlykščiu žmogumi“. Po straipsnio pasirodymo D.Trumpo kampanija išplatino pareiškimą, kuriame kaltinimus vadina fantazijomis.

Trečiadienį dar viena moteris prabilo apie D.Trumpo priekabiavimą. Mindy McGillivray „Palm Beach Post“ sakė, kad jis 2003 m. per Ray Charleso koncerto netikėtai pradėjo ją liesti – jo ranka atsidūrė ant jos nugaros apačios. D.Trumpo atstovė spaudai neigia ir šiuos kaltinimus.

JAV žiniasklaida taip pat surado dar vieną seną įrašą, kuriame vienoje laidoje 1992 m. D.Trumpas, tuo metu būdamas 46-erių, žiūrėjo į grupę jaunų mergaičių ir sakė, kad jis po dešimt metų susitikinės su viena jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius