-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Maduro dėl JAV paskelbtų sankcijų nutraukė derybas su opozicija

Venesuelos prezidentas Nicolasas Maduro trečiadienį dėl JAV paskelbtų sankcijų įsakė savo vyriausybės atstovams nevykti į Barbadosą, kur buvo planuojamos derybos su opozicija.
Nicolas Maduro
Nicolasas Maduro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

N.Maduro „nusprendė nesiųsti Venesuelos delegacijos“ ketvirtadienį ir penktadienį turėjusių vykti derybų su opozicijos lyderio Juano Guaido atstovais „dėl didelės ir brutalios agresijos, nuolat vykdomos prieš Venesuelą [JAV prezidento Donaldo] Trumpo administracijos“, sakoma vyriausybės pareiškime.

D.Trumpas anksčiau šią savaitę įsakė įšaldyti visą Jungtinėse Valstijose esantį Venesuelos vyriausybės turtą ir uždraudė sandorius su venesueliečių pareigūnais.

Venesuelą yra apėmusi ekonominė krizė ir politinė priešprieša tarp prezidento N.Maduro vyriausybės ir Nacionalinės Asamblėjos pirmininko J.Guaido.

Opozicijos lyderis J.Guaido šių metų pradžioje pasiskelbė laikinuoju šalies prezidentu. Jį pripažįsta JAV ir daugiau kaip 50 kitų valstybių.

Naftos turtinga, bet lėšų stokojanti Venesuela jau penkerius metus kenčia recesiją. Šalyje stinga būtiniausių dalykų, tokių kaip maisto produktai ar vaistai, ir beveik ketvirtadaliui iš 30 mln. šalies gyventojų reikia skubios pagalbos, rodo Jungtinių Tautų duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius