Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Maduro: Venesueloje bus 30 dienų normuojamas elektros energijos vartojimas

Venesuelos vyriausybei dėl šalį alinančių elektros tiekimo sutrikimų sutrumpinus darbo dieną ir uždarius mokyklas, prezidentas Nicolas Maduro sekmadienį paskelbė, jog bus 30 dienų normuojamas elektros energijos vartojimas.
Užtemęs Karakasas
Užtemęs Karakasas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybė anksčiau tvirtino, jog elektros energijos tiekimo sutrikimus kovo mėnesį lėmė sabotažas, tačiau savo naujausiomis priemonėmis ji aiškiai pripažino, jog šaliai nepakanka elektros energijos ir krizė užsitęs.

N.Maduro per valstybinę televiziją pareiškė patvirtinęs „30 dienų“ elektros tiekimo ir vartojimo normavimo „planą“, kurį įgyvendinant „visų pirma bus siekiama užtikrinti vandens tiekimą“.

Elektros energijos tiekimo sutrikimus Venesueloje lėmė nemažai priežasčių, įskaitant pasenusią infrastruktūrą, mažas investicijas į elektros tinklus ir prastą jų priežiūrą.

Be to, šalį alina gili ekonominė krizė, milžiniška infliacija ir kvalifikuoto personalo nutekėjimas – nuo 2015-ųjų iš šalies išvyko 2,7 mln. gyventojų, įskaitant maždaug 25 tūkst. elektros sektoriaus specialistų. Visi šie ir aibė kitų veiksnių pakurstė krizę, kurios galo iki šiol nematyti.

Dėl elektros trūkumo institucijoms sekmadienį teko imtis ir kitų priemonių.

„Siekdama užtikrinti nuoseklų elektros energijos tiekimą, Venesuelos vyriausybė nusprendė palikti galioti nurodymą uždaryti mokyklas, o viešosiose ir privačiose įstaigose nustatyti darbo iki 14 val. dieną“, – per valstybinę televiziją pranešė ryšių ministras Jorge Rodriguezas.

Nesant elektros energijos, negali dirbti vandens stotys, todėl šalyje stringa vandens tiekimas. Taip pat neveikia gatvės žibintai ir šviesoforai bei degalinių kuro kolonėlės, nėra mobiliojo ryšio ir interneto.

„Tai tęsis ir toliau. Padėtis yra labai rimta, o ateityje bus ir daugiau elektros energijos tiekimo sutrikimų ir normavimų“, – pareiškė Venesuelos elektros ir mechaninės inžinerijos asociacijos prezidentas Wintonas Cabasas.

VIDEO: Skaudi realybė: iš didelės nevilties venesueliečiai maisto ieško šiukšlėse

„Visas elektros tinklas vos pajėgia generuoti 5,5–6 tūkst. megavatų, nors jo pajėgumas yra 34 tūkst. megavatų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius