Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nacionaliniai Rusijos partizanai išplatino manifestą: žada sunaikinti V.Putiną, užsiminė apie D.Duginos mirtį

Vienas garsiausių Rusijos opozicionierių Ilja Ponomariovas sekmadienio vakarą „Youtube“ kanale „Utro fevralia“ išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad už vakar naktį Maskvoje įvykusį sprogimą, kurio metu žuvo Vladimiro Putino bendražygio Aleksandro Dugino duktė, galbūt yra atsakinga Nacionalinė Rusijos armija (NRA). Esą tai – partizaninis rusų, kovojančių prieš Kremliaus režimą, susivienijimas. Opozicionierius taip pat išplatino šios organizacijos paskelbtą manifestą.
NRA kovotoju prisistatantis asmuo
NRA kovotoju prisistatantis asmuo / „Youtube“ stop kadras

Vienintelis Dūmos narys, balsavęs prieš Krymo okupaciją, I.Ponomariovas dabar gyvena Kyjive.

Išplatinto vaizdo įrašo pradžioje I.Ponomariovas kalba apie vakar Maskvoje įvykusį pasikėsinimą į A.Duginą, kurio metu žuvo jo duktė Darja.

VIDEO: В РОССИИ СОЗДАНА НАЦИОНАЛЬНАЯ РЕСПУБЛИКАНСКАЯ АРМИЯ, ОСУЩЕСТВИВШАЯ ПОКУШЕНИЕ НА ДУГИНА

Taip pat opozicionierius užsimena, kad „šis užpuolimas atveria naują puslapį rusiškojo pasipriešinimo putinizmui istorijoje“.

„Naują, bet ne paskutinį“, – priduria jis.

„Vakar įvyko kerštas. Viešpats apsaugojo patį A.Duginą, tačiau parengė jam kur kas didesnę bausmę. Ir šiandien atėjo metas atskleisti, kas tą įvykdė“, – kalba I.Ponomariovas įraše.

Tuo metu ekrane rodomi vaizdo įrašai, kuriuos praeiviai vakar užfiksavo avarijos vietoje.

VIDEO: Vaizdai iš Darjos Duginos automobilio sprogimo vietos

„Ši akcija, kaip ir daugelis kitų tiesioginio poveikio akcijų, pastaruosius kelis mėnesius vykusių Rusijos teritorijoje, buvo įgyvendinta Nacionalinės Rusijos armijos“, – įvardija I.Ponomariovas.

Pasak opozicionieriaus, jam pavyko susisiekti su šio darinio atstovais, pasinaudojus „Rosspartizan“ kanalu „Telegram“ platformoje, kurioje nušviečiami esą tikrieji rusų pasipriešinimo veiksmai.

Žada „atlyginti už nuopelnus“

„Rosspartizan“ kanale taip pat buvo skelbiama apie vakar dienos sprogimus Maskvoje.

Nors tiesiogiai niekas neprisiima atsakomybės už D.Duginos nužudymą, tačiau apie tai užsimenama ganėtinai nedviprasmiškai.

„Nuo karo Ukrainoje pradžios politologė Darja Platonova, kaip ir jos tėvas, laikėsi prokremliškos pozicijos, skleisdama propagandą, rinkdama pinigus Rusijos okupacinei armijai, jai net buvo taikomos tarptautinės sankcijos.

Bet už poelgius kiekvienas bus gaus pagal nuopelnus – šlovė partizanams!“ – skelbiama vakar vakare išplatintoje žinutėje.

Telegram kanalas /„Rosspartizan“ žinutė
Telegram kanalas /„Rosspartizan“ žinutė

Prieš taikius gyventojus nekovos

„Youtube“ išplatintame kreipimesi I.Ponamoriovas teigia, kad Nacionaline respublikos armija save vadinantys rusai jį įpareigojo paskelbti jų manifestą.

Jį perskaitęs opozicionierius pareiškia, kad palaiko NRA veiksmus ir patikina, kad tai – prieš režimą kovojantys asmenys, kurių veiksmai „nebus nukreipti prieš taikius gyventojus“.

Vaizdo įrašo gale pasirodo kaukėtas vyras, dėvintis šarvinę liemenę, ant kurios krūtinės puikuojasi pasipriešinimo Vladimiro Putino režimui simbolis – Rusijos vėliava be raudonos spalvos.

Jis prisistato NRA kovotoju, šaukiniu „Sakalas“, ir teigia, kad „diktatorius V.Putinas jau daugiau nei dvidešimt metų apiplėšinėja Rusijos tautą“, pažeidžia piliečių teises ir siunčia juos „mirti į paties pradėtus karus“.

Savo žodžius veidą slepiantis kovotojas pabaigia fraze „metas tą pabaigti“.

Toliau pateikiame visą manifesto tekstą:

NACIONALINĖS RESPUBLIKOS ARMIJOS (NRA) PAREIŠKIMAS 2022-08-21

Mes, Rusijos aktyvistai, kariškiai ir politikai, dabar Nacionalinės respublikos armijos partizanai ir kovotojai, skelbiame karo kurstytojus, plėšikus ir Rusijos tautų engėjus esant už įstatymo ribų!

Skelbiame prezidentą Putiną valdžios uzurpatoriumi ir karo nusikaltėliu, kuris pakeitė Konstituciją, pradėjo brolžudišką karą tarp slavų tautų ir pasiuntė Rusijos karius į tikrą ir beprasmę mirtį.

Vieniems skurdas ir karstai, kitiems rūmai – tokia jo politikos esmė.

Manome, kad balso teisės netekę žmonės turi teisę sukilti prieš tironus.

Mes nušalinsime ir sunaikinsime Putiną!

Mūsų tikslas – sustabdyti Rusijos ir jos kaimynų naikinimą, sustabdyti veiklą saujelės Kremliaus pakalikų, kurie siurbia mūsų žmonių turtus ir šiandien daro nusikaltimus šalies viduje ir už jos ribų.

Rusijos Federacijos Vyriausybės ir regionų administracijų pareigūnus skelbiame uzurpatoriaus bendrininkais – tuos, kurie neatsisakys savo įgaliojimų, mes sunaikinsime.

Verslininkus, uždirbančius iš korupcijos ir ryšių su pareigūnais, skelbiame Tėvynės išdavikais ir uzurpatoriaus bendrininkais. Neatgailaujančių ir viešai nepasisakančių prieš šią valdžią ir jos pradėtą karą nuosavybė ir jie patys bus sunaikinti.

Jėgos struktūrų darbuotojus skelbiame uzurpatoriaus bendrininkais.

Tuos, kurie nesudės ginklų ir nenusiims antpečių, mes sunaikinsime.

Mes skelbiame karinius krovinius ir tuos, kurie uždirba karo ir prisideda prie jo finansiškai, esant teisėtais taikiniais, kuriuos mes sunaikinsime.

Prisimename Rusijos namų sprogdinimus, kurie atvedė Putiną į valdžią.

Žinome, kad režimas nesustos nė ties vienu baisiausių nusikaltimų. Ir pareiškiame: mes kovosime tik prieš šios valdžios atstovus.

Nepulsime civilių objektų ir taikių gyventojų, o jei Putino saugumo pajėgos ims rengti tokias provokacijas ir priskirs mums aukas, netikėkite!

Kviečiame Rusijos kariuomenės karius liautis šaudyti į mūsų brolius iš kitų šalių – Sakartvelo, Sirijos ir kitų.

Kviečiame visus rusus stoti į mūsų gretas ir vietoj Putino valdžios išniekintos trispalvės iškelti naujosios Rusijos baltai mėlynai baltą vėliavą.

Kviečiame tuos, kurie pasiruošę kovoti, sekti mūsų pavyzdžiu ir nuversti šį nežmonišką, veidmainišką ir prieš žmones nukreiptą režimą!

Manome, kad nepriimtina, jog rusai visame pasaulyje pradedami šmeižti dėl karo nusikaltimų, kuriuos vykdo tie, kurie neturi nei tautybės, nei tėvynės, myli tik pinigus ir valdžią.

Pasaulis nėra Rusijos priešas ir Rusija nėra žmonijos priešas, ir mes tai įrodysime darbais.

Mes suteiksime apsaugą visiems, kurie atsilieps į mūsų kvietimą.

Visi, kurie vykdo mūsų programą iki santvarkos pakeitimo, yra atleisti nuo atsakomybės, numatytos uzurpatoriaus įstatymų.

Po mūsų pergalės nedelsdami paleisime visus Putino valdžios neteisėtai nuteistus kalinius.

Suteiksime laisvę visoms Rusijoje gyvenančioms tautoms ir kursime naują visuomenę – visuomenę be oligarchų, be korupcijos, be valdininkų savivalės, be žeminančio skurdo.

Visuomenę, kurioje kiekvienas bus įvertintas pagal savo nuopelnus.

Visuomenę be karų ir smurto. Visuomenę, kurioje valdžia priklausys žmonėms, kurioje piliečiai patys rinks lyderius ir patys tvarkys savo miestų ir kaimų gyvenimą.

Visuomenę, kurioje valdantieji negalės aukoti žmonių gyvybių dėl savo didybės, o galvos apie švietimą, mediciną ir mokslo pažangą.

Visuomenę, kurioje kiekvienas didžiuosis, kad gimė Rusijos teritorijoje ir norės joje gyventi!

Tegyvuoja laisva Rusija!

Kad ir kur bebūtumėte – kovokite kaip mes, kovokite su mumis, kovokite geriau nei mes!

Išvalykime savo Tėvynę nuo nešvarumų! Pergalė bus mūsų!

Susisiekite su mumis per „Rospartizan“ „Telegram“ kanalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius