Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nacių „aukso traukinio“ ieškoję mokslininkai paskelbė: jo nėra

Lenkijoje kilęs sujudimas dėl aukso prikimšto nacių traukinio turės nuslūgti. Mokslininkai antradienį paskelbė, kad tunelis nurodytoje vietoje gali būti, tačiau traukinio jame tikrai nėra.
Valbžycho regionas
Valbžycho regionas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo britų „The Daily Mail“, Lenkijos mokslininkai apieškojo Valbžycho apylinkes, kur, kaip teigė du lobių ieškotojai, yra paslėptas „auksinis“ traukinys. 

Pasak legendos, traukinys su 300 mln. eurų vertės aukso kroviniu buvo paslėptas prieš pat Trečiojo Reicho žlugimą. 

Lobių ieškotojai Piotras Koperis ir Andreas Richteris vasarą pareiškė su metalo ieškikliu aptikę legendų apipintą traukinį. 

Tunelis gal ir yra, bet traukinys – ne.

Tačiau antradienį Krokuvos universiteto profesorius Januszas Madajus paskelbė, kad jo komanda nerado jokio traukinio. 

„Tunelis gal ir yra, bet traukinys – ne, – sakė jis per spaudos konferenciją. – Mūsų tyrimo rezultatai gali būti laikomi patikimais.“

P.Koperis ir A.Richteris vasaros pabaigoje visam pasauliui rodė georadaru padarytas nuotraukas, tvirtindami, kad jos įrodo, jog devynių metrų gylyje po žeme stovi nacių traukinys, kuriame gali būti daug aukso. 

Lobių ieškotojų neatšaldė

Spekuliacijos dėl traukinio Lenkijoje nesiliovė kelis mėnesius. Buvo svarstyta, kad šis radinys gali būti legendinis vokiečių traukinys, kuris 1945 metų gegužę neva iš Vroclavo išvežė auksą ir kitus vertingus daiktus, bet paskui dingo pakeliui į pietvakarių Lenkijoje esančias Svebodzices. 

Aš nežinau, kodėl tokie paieškos rezultatai. Mes vis tiek manome, kad jis ten ir norime teritorijos savininko leidimo kasybos darbams.

Lobių ieškotojai apie šį traukinį svajoja dešimtmečius, teigiama, kad sovietmečiu jo nesėkmingai ieškojo Lenkijos slaptosios tarnybos.

Nepaisant to, kad mokslininkai jais netiki, P.Koperis ir A.Richteris ir toliau aiškina esą įsitikinę, jog traukinys yra ten, kur jie ir sako. 

„Aš nežinau, kodėl tokie paieškos rezultatai. Mes vis tiek manome, kad jis ten ir norime teritorijos savininko leidimo kasybos darbams“, – sakė P.Koperis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius