Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nadija Savčenko: jei norime Donbaso, turime atsisakyti Krymo

Rusijoje kalinta Ukrainos pilotė Nadija Savčenko šalies televizijos eteryje pareiškė, kad taikus karo Rytų Ukrainoje sprendimas gali būti rastas tik atidavus Krymą Rusijai.
Nadija Savčenko Ukrainos Aukščiausioje Radoje
Nadija Savčenko Ukrainos Aukščiausioje Radoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Atsižvelgiant į tai, kad viskas turi būti padaryta taikiomis priemonėmis, ir į tai, kad Rusija neišlaikys sankcijų naštos – Krymas turės būti atiduotas. Neaišku, kokiam laikui, bet jis turi būti atidėtas iki neįvardytos datos“, – kalbėdama apie Krymo susigrąžinimo planus sakė N.Savčenko.

Ji taip pat pabrėžė, kad Rusijos karinių pajėgų išvedimas iš Donbaso gali būti pasiektas tik derybų būdu.

„Nesvarbu, kiek verks ar plėšys marškinius nuo kūno kai kurie deputatai, aiškins, kad mes nepasiduosime, jie turi suprasti, kad Krymą teks atiduoti.

Dabar jis lieka nepripažinta teritorija... Tai taps dar viena Padniestre. Ir tokia Padniestre bus paverstas Donbasas. Vienintele išeitimi aš matau Krymo atidavimą ir taikos sudarymą Donbase“, – tikino N.Savčenko.

Anksčiau pranešta, kad Ukrainos prorusiški separatistiniai regionai atkreipė dėmesį į N.Savčenko pareiškimą, kad padėtį konflikto krečiamuose šalies rytuose reikia spręsti taikiai, ir pareiškė, kad laikytų ją priimtina derybų partnere, jeigu šiai prieštaringai vertinamai veikėjai būtų suteikti Kijevo įgaliojimai.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://112.ua/video/embed/224329

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius