-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nadija Savčenko teisme: „Visa tai, kas parašyta – melas nuo pradžios iki galo“

Ukrainos karinių oro pajėgų sraigtasparnio pilotė Nadija Savčenko antradienį apkaltino Rusijos prokurorus „melu“, prasidėjus jos teismui dėl įtariamo dviejų žurnalistų nužudymo.
Nadia Savčenko
Nadia Savčenko / facebook.com/Batkivshchyna nuotr.
Temos: 2 Melas Ukraina

Anot pilotės, kaltinimus surašė neprofesionalūs žmonės, juose nėra nė žodžio teisybės.

Ukrainoje didvyre garbinamai Nadijai gresia 25 metai kalėjimo dėl, kaip tvirtina kaltintojai, jos dalyvavimo dviejų žurnalistų nužudyme karo veiksmų apimtuose Ukrainos rytuose praėjusių metų vasarą.

Pilotės suėmimas sulaukė didžiulio pasipiktinimo krizės draskomoje jos tėvynėje, kaltinamajai pareiškus, kad Rusijos specialiosios pajėgos ją pagrobė Ukrainos teritorijoje ir pervežė per sieną.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Nadežda Savčenko
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Nadežda Savčenko

„Visa tai, kas parašyta – melas nuo pradžios iki galo. Pagal visus tris kaltinimus“, – sakė N.Savčenko teisme, sėdėdama už stiklinės užtvaros, prokurorui perskaičius kaltinimus.

Pasak „Interfax“, atsakydama į teisėjo klausimą dėl jos požiūrio į bylą N.Savčenko atsakė esanti nekalta. „Nepripažįstu, – sakė ji.

Anot jos, kaltinimus surašė neprofesionalūs žmonės, juose nėra nė žodžio teisybės.

Dar kartą pareiškiu, kad mane išvogė iš Ukrainos teritorijos, ir tame dalyvavo Rusijos tyrimų organai, - minėjo N.Savčenko.

„Dar kartą pareiškiu, kad mane išvogė iš Ukrainos teritorijos, ir tame dalyvavo Rusijos tyrimų organai“, – 34 metų teisiamoji, apsirengusi nacionaline ukrainietiška palaidine, sakė teismui ukrainiečių kalba.

„Niekada savo gyvenime nesu šovusi į beginklius žmones. Aš esu karė, o ne žudikė. Artilerijos koreguotoja niekada nebuvau, aš tarnavau aviacijoje, o ne artilerijoje“, – sakė ji ir pareikalavo, kad būtų apklausta, panaudojant melo detektorių.

„Aš ne tik duosiu parodymus, aš reikalauju duoti juos panaudojant melo detektorių. Aš reikalauju, kad mane klausinėtų panaudodami melo detektorių, aš nemeluoju, man nėra ko slėpti, bet ar atlaikysite jūs šitą išbandymą“, – pažymėjo N.Savčenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius