Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Namo išskraidinti paskutiniai tris mėnesius laive Juodojoje jūroje praleidę migrantai

Penktadienį paskutiniai 2 iš 12 migrantų, tris mėnesius praleidusių kelte Juodojoje jūroje, buvo išskraidinti atgal į savo gimtąsias šalis iš Odesos ir Turkijos oro uostų. 6 migrantai buvo išsiųsti namo į Alžyrą spalio 29-ąją, 6 migrantai grąžinti į Maroką šiomis dienomis.
Migrantai Juodojoje jūroje
Migrantai Juodojoje jūroje. Asociatyvi nuotrauka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Migrantai, kurie į laivą pateko pasislėpę priekabose su prekėmis iš Turkijos, laive išbuvo nuo liepos 27 dienos, nes nė viena šalis nenorėjo jų priimti, rašoma pranešime žiniasklaidai. Jie gyveno laivo kajutėse, buvo saugomi apsaugos darbuotojų dėl jų pačių, keleivių ir įgulos saugumo.

Bendrovės, kurių keltu keliavo migrantai, vykdomasis direktorius Jonas Nazarovas tikina, kad situacija buvo neeilinė – su neteisėtų migrantų problema įmonė susidūrė pirmą kartą.

Sprendžiant problemą, anot jo, padėjo Ukrainos institucijos, Lietuvos užsienio reikalų ministerija, Danijos ambasada Lietuvoje, Lietuvos ir Danijos ambasados Ukrainoje, Turkijoje, Alžyre ir Maroke.

„Manau, kad migrantai nusipelnė gyventi savo įprastą gyvenimą gimtosiose šalyse, o ne plaukioti mūsų laivu ištisas savaites“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas J.Nazarovas.

Laivas „Kaunas Seaways“, kuriuo plaukė ir migrantai, gabena krovinius ir keleivius laivybos kompanijai „Ukrferry“ tarp Haidarpašos Stambule ir Černomorsko prie Odesos Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius