-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

NATO generolas liepė Rusijai „liautis kišusis“ į rinkimus Europoje

Vyriausiasis NATO pajėgų Europoje vadas, generolas Curtisas Scaparrotti ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija privalo „liautis kišusis“ į rinkimus Europoje.
Curtisas Scaparrotti
Curtisas Scaparrotti liepė Rusijai „liautis kišusis“ į rinkimus Europoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Toks jo pareiškimas pasirodė kilus nerimui, kad Kremlius galėjo būti prisidėjęs prie Katalonijos krizės.

Ispanijos žiniasklaida apkaltino Maskvos remiamus internetinius leidinius „Russia Today“ ir „Sputnik“, kuriuose informacija skelbiama ispanų kalba, destabilizuojančiu vaidmeniu krizėje, kilusioje po Madrido uždrausto referendumo dėl Katalonijos nepriklausomybės spalio 1-ąją.

Maskva taip pat įtariama įsikišusi į praėjusiais metais vykusius JAV prezidento rinkimus bei Jungtinės Karalystės referendumo dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos. C.Scaparrotti sakė, kad jis yra sunerimęs dėl „piktybiškos Rusijos įtakos“ kitose šalyse.

„Kažką panašaus matėme Jungtinėse Valstijose. Matėme tai keliose šalyse per pastaruosius rinkimus“, – sakė jis, paklaustas apie kalbas dėl Rusijos kišimosi į balsavimą Katalonijoje.

C.Scaparrotti: „Ji turėtų liautis kišusis į kitų šalių (reikalus), į jų suverenią teisę rinkti savo vyriausybę ir nustatyti, kaip ji veiks.“

„Ji turėtų liautis kišusis į kitų šalių (reikalus), į jų suverenią teisę rinkti savo vyriausybę ir nustatyti, kaip ji veiks“, – sakė generolas žurnalistams per NATO gynybos ministrų susitikimą Briuselyje.

„Matėme tokio pobūdžio veiklą ir kitose šalyse. Tai vaidmuo, kurį vadinu destabilizavimo kampanija“, – sakė C.Scaparrotti.

JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas sakė, kad NATO ministrai „išsamiai apsvarstė dabartines nuolatines Rusijos pastangas įsiterpti į mūsų suverenius demokratiškus procesus“.

Sputnik/Jamesas Mattisas
Sputnik/Jamesas Mattisas

Išgalvoti pranešimai ir netikros nuotraukos, paplitusios internete, smarkiai pakurstė krizę, kilusią po Katalonijos nepriklausomybės referendumo.

Pernai Maskva, pasinaudojusi socialiniais tinklais, buvo surengusi programišių ir dezinformacijos kampaniją, kad sudarytų palankias sąlygas Donaldui Trumpui laimėti JAV prezidento rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius