Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 03 22 /16:50

NATO generolas: Vakarai turi kovoti su Rusija informaciniame kare

NATO pajėgų vadas mano, kad Vakarai turėtų labiau stengtis priešintis Rusijai, pasitelkdami greito reagavimo prieigą prie interneto komunikacijos, kuri neutralizuotų Rusijos „melagingų naratyvų“ plitimą socialinėje žiniasklaidoje.
Philipas Breedlove'as
Philipas Breedlove'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 NATO Rusija Ukraina

NATO sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiasis vadas, JAV oro pajėgų generolas Philipas Breedlove'as sekmadienį sakė, kad Vladimiro Putino Rusija kariauja informacinį karą, kuris yra jos veiksmų prieš Ukrainą dalis.

„Mums, kaip Vakarų valstybių grupei ar kaip aljansui, reikia įsitraukti į šį informacinį karą. Būdas atakuoti šį melagingą naratyvą yra ištraukti šį melagingą naratyvą į šviesą ir demaskuoti jį“, – sakė Ph.Breedlove'as.

Vakarai turėtų svarstyti visas priemones Ukrainai, tarp jų – ginklus

Vakarai turėtų svarstyti visų savo priemonių panaudojimą siekiant padėti Ukrainai, įskaitant gynybos ginklų nusiuntimą, sekmadienį sakė NATO pajėgų vadas.

Paklaustas, ar pritaria gynybos ginklų nusiuntimui į Ukrainą, JAV oro pajėgų generolas Philipas Breedlove'as per konferenciją Briuselyje nepaminėdamas Rusijos sakė: „Matome prieš Ukrainą naudojamas diplomatines priemones, naudojamas informacines priemones, naudojamas karines priemones, naudojamas ekonomines priemones“.

„Tad mes Vakaruose, galvoju, turėtume atsakydami svarstyti visas savo priemones. Ar tai galėtų būti destabilizuojama? Atsakymas yra „Taip“. Neveiklumas irgi galėtų būti destabilizuojamas“, – sakė jis.

Ph.Breedlove'as, kuris yra NATO sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiasis vadas ir JAV Europos vadovybės vadas, taip pat sakė, kad NATO žvalgyba nurodė „nerimą keliančius“ karinius įvykius Rytų Ukrainoje, ir išreiškė susirūpinimą dėl to, ar laikomasi praėjusį mėnesį Minske pasiekto ugnies nutraukimo Ukrainoje susitarimo.

„Toliau matome nerimą keliančius oro gynybos, vadovavimo ir kontrolės, pakartotinio tiekimo, įrangos, ateinančios per visiškai porėtą sieną, elementus. Tad esama susirūpinimo, ar Minsko (susitarimo) laikomasi, ar ne“, – sakė jis per Briuselio forumą, kurį organizavo strateginių studijų centras „German Marshall Fund“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius