-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO surengs kovos su povandeniniais laivais pratybas prie Norvegijos krantų

Norvegija ketvirtadienį pranešė, kad iki 5 tūkst. NATO karių gegužės pradžioje dalyvaus kovos su povandeniniais laivais pratybose prie šalies krantų, regione didėjant susirūpinimui dėl incidentų su numanomais povandeniniais laivais.
Rusijos povandeninio laivo paieškos
Rusijos povandeninio laivo paieškos / TT NEWS AGENCY/SVANPIX nuotr.

Daugiau negu 10 antvandeninių ir povandeninių laivų, taip pat lėktuvų ir sraigtasparnių dalyvaus pratybose, kurios vyks gegužės 4–13 dienomis Šiaurės jūroje ir Skagerako sąsiauryje tarp Norvegijos ir Danijos.

Šios pratybos vyks tuo metu, kai regione didėja Rusijos karinis aktyvumas, o Maskvos ir NATO ryšiai dėl konflikto Ukrainoje yra pašliję labiausiai nuo Šaltojo karo.

Kaimyninė Suomija, kuri nėra karinio aljanso narė, antradienį paskelbė, kad jos karinės jūrų pajėgos panaudojo nedidelius sprogstamuosius užtaisus, kad perspėtų numanomą povandeninį laivą, užfiksuotą vandenyse netoli Helsinkio.

Spalį Švedijos, kuri taip pat nėra NATO narė, ginkluotosios pajėgos savaitę nesėkmingai ieškojo numanomo užsienio povandeninio laivo, kuris esą kelis kartus buvo pastebėtas vandenyse netoli Stokholmo.

„Nėra jokio ryšio tarp šių pratybų, kurios buvo jau seniai suplanuotos, ir to, kas nutiko Švedijoje bei Suomijoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė Norvegijos armijos atstovas Brynjaras Stordalas.

„Tačiau tai, kas įvyko tose šalyse, toliau demonstruoja tokių pratybų reikalingumą“, – pridūrė jis.

Norvegija, toliausiai šiaurėje esanti ir bendrą sieną su Rusija turinti NATO narė, praeitais metais atkreipė dėmesį į padidėjusį Rusijos karinį aktyvumą, Maskvai intensyvinant savo ginkluotųjų pajėgų veiksmus Arkties regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius