Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO vadovas: raginame Rusiją nedelsiant paleisti sulaikytus jūreivius ir laivus

NATO valstybių užsienio reikalų ministrai antradienį Briuselyje su Ukrainos ir Sakartvelo diplomatijos vadovais aptarė Rusijos agresijos keliamą pavojų. Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius ir kiti NATO sąjungininkai aptaria galimą paramą gynybai su Ukrainos užsienio reikalų ministru Pavlo Klimkinu. Sveikindamas susirinkusius ministrus NATO generalinis sekretorius išreiškė paramą Ukrainos ir Sakartvelo teritoriniam integralumui bei jų ryžtui siekti narystės Aljanse.
S.Skvernelis susitiko su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu
Jensas Stoltenbergas / LRVK/Dariaus Janučio nuotr.

Kai antradienį Briuselyje NATO sąjungininkių užsienio reikalų ministrai susitiko su Ukrainos ir Sakartvelo atstovais, svarbiausia tema tapo grėsmę joms kelianti Rusijos agresija.

Atsižvelgiant į Rusijos karinės jėgos panaudojimą Azovo jūroje, raginame Rusiją užtikrinti judėjimo laisvę ir nedelsiant paleisti sulaikytus jūreivius ir laivus. NATO didžiuojasi šia unikalia ir išskirtine partneryste su Sakartvelu ir Ukraina, siekiame ją stiprinti“, – kalbėjo NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Generalinis sekretorius sako, kad regiono saugumą didina veiksmais Juodojoje jūroje, prie sąjungininkių Bulgarijos, Rumunijos, Turkijos krantų sustiprinta oro policija, o apie Azovo jūrą nekalbama.

Jis patikino, kad Rusijos agresija Ukrainoje suteikė progą įsitikinti, kad kolektyvinė gynyba – veikia.

„Dėl agresyvių Rusijos veiksmų prieš Ukrainą, nelegalios Krymo aneksijos, destabilizuojančių veiksmų Rytų Ukrainoje, ir to, ką dabar matėme juos bandant padaryti Azovo jūroje, NATO įgyvendino kolektyvinės gynybos principą stipriausiai nuo Šaltojo karo pabaigos – tai ir aukšta karinių jėgų parengtis, ir karinės grupės ar batalionai rytinėje Aljanso dalyje, o sąjungininkės padidino gynybos finansavimą“, – sakė J.Stoltenbergas.

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Rusijos agresiją vadina viena didžiausių grėsmių dabartinei pasaulio tvarkai.

„Rusija nepriėmė Vakarų vertybių – laisvės ir tarptautinio bendradarbiavimo. Priešingai, tildo opozicinius balsus ir užpuolė nepriklausomas Ukrainos ir Sakartvelo valstybes. Maskva taip pat panaudojo nervus paralyžiuojančią medžiagą užsienio valstybėje – čia, Europoje, pažeisdama cheminių ginklų konvenciją, kurią ji yra priėmusi. Taip pat Rusija daug metų pažeidinėjo vidutinio nuotolio raketų sutartį. Sąrašas... tęsiasi“, – sakė Mike`as Pompeo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius