Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO žvalgyba pratybų „Kaukazas 2020“ išvakarėse renka duomenis apie Rusijos karinius objektus Kryme

Rugsėjo pradžioje Rusijos okupuoto Ukrainos Krymo tema buvo aktualizuojama parodomųjų NATO šalių žvalgybos veiksmų kontekste, kurie greičiausiai taps atgrasymo priemone agresyviems Kremliaus ketinimams rugsėjo antroje pusėje numatytoms Rusijos karinėms pratyboms „Kaukazas 2020“.
salma44
salma44 / @AuroraIntel

Remiantis Rusijos žiniasklaidos pranešimais, 2020 m. rugsėjo 7 d. Prancūzijos žvalgybos laivas „Dupuy de Lome“ Juodojoje jūroje „atakavo Rusijos S-400 dislokavimo vietas Kryme“. Sąlyginė ataka, pasak rusų, yra radijo trukdžių nustatymas priešlėktuvinių raketų sistemoms S-400 tam tikrais dažniais. Pažymima, kad tai esą įmanoma tik perimant S-400 radaro radijo dažnius, o „Dupuy de Lome“ tikslas yra perimti ir analizuoti visų tipų signalus, įskaitant palydovus.

Nuotr. iš https://www.compagnie-maritime-nantaise.com/Prancūzijos žvalgybos laivas „Dupuy de Lome“
Nuotr. iš https://www.compagnie-maritime-nantaise.com/Prancūzijos žvalgybos laivas „Dupuy de Lome“

Tai sukėlė tikrą Rusijos karinės vadovybės paniką ir jie nesugalvojo nieko geresnio, kaip skubiai rengti pratybas dalyvaujant kompleksams S-400, perkeliant juos į kitą dislokacijos vietą.

Primename, kad 2020 m. rugsėjo 4 d. NATO kariuomenė, padedama Ukrainos, Kryme ir Rusijos Federacijos pietuose atliko Rusijos oro gynybos pajėgų žvalgybą. Kaip pažymėjo leidinys „TEKSTI“, Rusijos sistemos buvo gaudomos „ant masalo“ ir kaip masalas buvo naudojami amerikiečių strateginiai bombonešiai B-52H Stratofortress.

JAV strateginiai bombonešiai kirto Ukrainos oro erdvę ir priartėjo prie Krymo, kur iššaukiamai įjungdavo ir išjungdavo atsakiklius. Lygiagrečiai mažiausiai 3 NATO žvalgybos sistemos stebėjo Rusijos oro gynybos reakciją Kryme: 2 žvalgybiniai lėktuvai R135 ir Didžiosios Britanijos karališkųjų oro pajėgų Sentinel R1 sugeba perimti signalus ne tik iš oro gynybos sistemų, bet ir komunikaciją tarp Rusijos kariuomenės dalinių. Įdomu tai, kad didelis JAV oro pajėgų žvalgybinis lėktuvas RC-135W apskrido Krymą iš pietų ir vakarų (Feodosijos rajone).

@AuroraIntel/salma44
@AuroraIntel/salma44

Primename, kad 2016 m. Tarptautinės žvalgybos bendruomenės „InformNapalm“ savanoriai, vykdydami OSINT tyrimus, nustatė Rusijos radiacijos ir cheminės apsaugos dalinių kariškius, kurie greičiausiai vykdė sovietų slapto branduolinio objekto „Feodosia-13“ iškonservavimą.

2020 m. rugsėjo 6 d. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pažymėjo, kad JAV strateginių bombonešių veikla netoli Krymo rodo „raketų oro smūgių Rusijos teritorijoje imitavimą“.

JAV oro pajėgų Europoje vadovybė: (United States European Command) oficialiai paskelbė, kad Amerikos strateginių bombonešių B-52H grupės skrydžio tikslas buvo parodyti sugebėjimą sulaikyti Rusijos Federaciją.

Primename, kad 2020 m. birželio 12 d. Šiaurės Atlanto taryba pripažino Ukrainą kaip išplėstinių galimybių partnerę (Enhanced Opportunity Partner – EOP).

2020 m. liepos mėn. buvęs JAV ginkluotųjų pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas (atsargoje) Benas Hodges‘as interviu pažymėjo, kad Rusija, prisidengdama pratybomis „Kaukazas 2020“, gali griebtis naujų karinių avantiūrų, susijusių su noru išspręsti Krymo aprūpinimo vandeniu problemą.

Todėl dabar aktyvūs Ukrainos sąjungininkų aviacijos ir laivyno manevrai Juodojoje jūroje gali būti signalas Rusijos agresoriaus apetitui pažaboti.

Daugiau skaitykite – informnapalm.org/lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius