-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nauja Johno F.Kennedy nužudymo versija susijusi su ateiviais

Likus dešimčiai dienų iki nužudymo JAV prezidentas Johnas F.Kennedy pareikalavo, kad specialiosios tarnybos perduotų jam ypatingai slaptus dokumentus apie neatpažintus skraidančius objektus (NSO), tvirtina Didžiosios Britanijos laikraštis „The Daily Mail“.
Johnas F.Kennedy
Johnas F.Kennedy / „Scanpix“ nuotr.

Laikraštis remiasi neseniai paviešintu J.F.Kennedy laišku Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktoriui, parašytu 1963 metų lapkričio 12-ąją. Ufologai nedelsdami iškėlė versiją, kad JAV vadovą nužudė žmonės, nenorėję, kad būtų atskleista tiesa apie ateivius.

Rašytojo Williamo Lesterio reikalavimu ir priversta paisyti Informacijos laisvės akto, CŽV išslaptino du laiškus, kuriuos minėtą dieną parašė prezidentas. Kaip paaiškėjo, vieną laišką J.F.Kennedy adresavo CŽV, o antrą – Nacionalinei aeronautikos agentūrai NASA.

Antrajame laiške J.F.Kennedy išreiškė norą bendradarbiauti su Sovietų Sąjunga kosmoso tyrinėjimų srityje. Abiejų laiškų faksimilės publikuojamos „The Daily Mail“ interneto svetainėje.

„Kennedy buvo susirūpinęs dėl to fakto, kad daug NSO atvejų buvo užregistruota virš Sovietų Sąjungos teritorijos. Jis bijojo, kad sovietų valdžia šiuos NSO apsireiškimus klaidingai įvertins kaip amerikiečių agresijos ir amerikiečių technikos įsiveržimo į sovietinės šalies teritoriją požymius“, – paaiškino W.Lesteris.

„Greičiausiai dėl to jis panoro gauti informaciją apie NSO ir pasakyti Sovietų Sąjungai: „Klausykite, tai ne mes, tai ne mūsų darbas, mes nevykdome jokių provokacijų“, – pridūrė W.Lesteris.

Pasak konspirologų, šie J.F.Kennedy laiškai vėl atkreipė dėmesį į vadinamąją „apdegusią bylą“, kurią amerikiečių ufologas Timothy Cooperis gavo 1999-aisiais. Pasak T.Cooperio, dokumentą apdegusiais pakraščiais jam atsiuntė buvęs nežinomas CŽV darbuotojas, šioje tarnyboje neva dirbęs nuo 1960 iki 1974 metų. Siuntėjas tvirtino, kad ištraukė dokumentą iš ugnies, kai buvo naikinami itin slapti dosjė. Šios istorijos autentiškumo taip ir nepavyko patvirtinti.

Siuntėjas tvirtino, kad ištraukė dokumentą iš ugnies, kai buvo naikinami itin slapti dosjė.„Turėtumėte žinoti, kad Ulonas pradėjo domėtis mūsų veikla, o mes to negalime leisti“, – neva rašė apdegusiame dokumente CŽV direktorius.

Toliau dokumente rašoma: „Prašau pateikti savo nuomonę vėliausiai iki spalio. Jūsų požiūris į šią situaciją yra lemiamas sprendžiant grupės veiklos tęsimo klausimą.“

„Ulonas“ – tai kodinis prezidento J.F.Kennedy ir jo apsaugos vardas. 35-asis JAV prezidentas buvo nušautas Dalase 1963 metų lapkričio 22-ąją. Pagal oficialiąją versiją jį, miesto gatvėmis važiuojantį atviru automobiliu, nušovė vienišius žudikas Lee Harvey Oswaldas. Nužudymo motyvai niekada nebuvo atskleisti, nes po poros dienų įtariamas žudikas ir pats buvo nužudytas.

NSO tyrinėtojas Robertas Woodas, nupirkęs „apdegusią bylą“ iš T.Cooperio 2001 metais, organizavo jos popieriaus, rašalo amžiaus, šrifto tipo ir kitų elementų tyrimą, kurį atliko privati laboratorija, savo įranga ir specialistų kompetencija, pasak paties R.Woodo, nenusileidžianti valstybės teismo ekspertų įstaigoms. Tačiau apie tyrimo rezultatus iki šiol jokios informacijos nebuvo atskleista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius