Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujai išrinktas Brazilijos prezidentas išvyksta į pirmąją užsienio kelionę

Brazilijos kairiųjų pažiūrų prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva sekmadienį, praėjus vos kelioms savaitėms po atėjimo į valdžią ir didelio smurto šalies sostinėje, pirmą kartą išvyksta į užsienį, skubiai įgyvendindamas savo planą grąžinti Braziliją į tarptautinę areną.
Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva
Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva / „AFP“/„Scanpix“

L.I.Lula da Silva vyksta į Argentiną, kuri yra įprastinė pirmoji Brazilijos prezidentų stotelė. Tačiau ši kelionė bus ne tik tradicinė, bet ir leis jam susitikti su ištikimu sąjungininku, prezidentu Alberto Fernandezu, taip pat su regiono kolegomis Lotynų Amerikos ir Karibų jūros regiono valstybių bendrijos (CELAC) viršūnių susitikime.

„Brazilija sugrįžta“, – spalio 30-ąją po pergalės prieš kraštutinių dešiniųjų buvusį lyderį Jairą Bolsonaro, kurio ketverius valdymo metus lydėjo tarptautinė izoliacija, pažadėjo L.I.Lula da Silva.

„Visi nori kalbėtis su Brazilija“, – anksčiau šią savaitę interviu televizijos kanalui „Globo“ sakė jis, žadėdamas atkurti savo šalies ryšius su tarptautine bendruomene.

Lotynų Amerika yra tik pradinis jo tarptautinės kampanijos etapas. Sausio 30 dieną jį aplankys Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, o vasario 10-ąją L.I.Lula da Silva išvyks į Vašingtoną susitikti su savo kolega iš JAV Joe Bidenu.

Brazilijos prezidento prioritetas – „atkurti ryšius su Lotynų Amerika“ po to, kai su regiono kaimynėmis jie buvo „nustumti į šalį“, naujienų agentūrai AFP sakė Joao Danielis Almeida, Popiežiškojo Rio de Žaneiro universiteto užsienio santykių specialistas.

Į Buenos Aires L.I.Lula da Silva atvyksta sekmadienį ir kitą dieną susitiks su A.Fernandezu. Argentinos centro kairiųjų lyderis jau buvo nuvykęs į Braziliją dvišaliam susitikimui, kuris įvyko sausio 2-ąją, kitą dieną po to, kai L.I.Lula da Silva pradėjo eiti pareigas.

Tikimasi aptarti prekybos, mokslo, technologijų ir gynybos klausimus, pranešė Brazilijos užsienio reikalų ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius