-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujajame Džersyje nepavyko užblokuoti paminklo Katynės žudynių aukoms perkėlimo

Naujajame Džersyje peticija, raginanti atšaukti sprendimą perkelti paminklą, skirtą pagerbti per Antrąjį pasaulinį karą nužudytus tūkstančius lenkų, nesurinko pakankamai galiojančių parašų.
Paminklas Katynės aukoms JAV mieste Džersi Sityje
Paminklas Katynės aukoms JAV mieste Džersi Sityje / „Scanpix“/AP nuotr.

Džersi Sičio administracijos pareigūnas Robertas Byrne'as pirmadienį sakė laikraščiui „Jersey Journal“ nustatęs, kad tik 3 833 iš 9 471 parašo, surinktų iki liepos 3-osios, yra galiojantys. Pasak pareigūno, apie 60 proc. pasirašiusiųjų nebuvo registruoti kaip Džersi Sičio rinkėjai arba jų vardų nebuvo valstijos rinkėjų duomenų bazėje.

Peticijos teikėjai dar turės laiko iki rugpjūčio 2-osios pataisyti parašų sąrašą. Peticija būtų laikoma galiojančia, jeigu būtų surinkta 6 714 galiojančių Džersi Sičio rinkėjų parašų, nurodė „Jersey Journal“.

Dramatiškas Katynės memorialas, vaizduojantis durtuvo persmeigtą lenkų karį, skirtas pagerbti apie 22 tūkst. šios šalies karių, patekusių į Sovietų Sąjungos nelaisvę ir 1940 metais išžudytų. Paminklas jau beveik tris dešimtmečius stovi Džersi Sičio centre, bet praeitą mėnesį buvo priimtas sprendimas jį perkelti į kitą vietą, esančią maždaug už 60 metrų nuo dabartinės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paminklas Katynės aukoms JAV mieste Džersi Sityje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paminklas Katynės aukoms JAV mieste Džersi Sityje

Džersi Sičio meras Stevenas Fulopas siekė, kad statula būtų perkelta, nes ji stovi planuojamoje pertvarkyti vandenyno pakrantėje esančioje aikštėje.

Šie planai papiktino pasaulio lenkų bendruomenę, kaltinusią, kad S.Fulopas siekia ištrinti svarbaus Lenkijos istorijos momento atminimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius