Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujas „Charlie Hebdo“ viršelis: „Tegu teroristai apsišika“

„Jie turi ginklų – tegu apsišika, mes turime šampano!“, – ant naujausio numerio viršelio rašo satyrinis Prancūzijos laikraštis „Charlie Hebdo“.
Naujas „Charlie Hebdo“ viršelis
Naujas „Charlie Hebdo“ viršelis

Trečiadienį pasirodysiančiame numerio viršelyje – vyras, geriantis šampaną, kuris čia pat ir teka iš skylių jo kūne. „Kraujas ir ašaros, išpranašauti Churchillio, – numeryje rašo satyrinio Prancūzijos leidinio redaktorius. – Štai kur mes esame. To net nesuprasdami, paryžiečiai 2015 m. tapo 1940-ųjų londoniečiais, pasiryžusiais nepasiduoti – nei baimei, nei susitaikymui, kurie gali juos užklupti netikėtai.“

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Savaitraštis „Charlie Hebdo“
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Savaitraštis „Charlie Hebdo“

Prancūzijos leidinys šių metų pradžioje tapo prieš terorizmą nukreiptų protestų simboliu, kai sausio 7 d. „Charlie Hebdo“ redakcijoje islamistai nužudė 12 žmonių. „Charlie Hebdo“ nenutraukė darbo net tada – jau po kelių dienų pasirodė numeris, kurio viršelyje buvo pranašas Mahometas su užrašu „Je suis Charlie“.

„Charlie Hebdo“ karikatūristas iškart po penktadienio išpuolių socialiniuose tinkluose išplatino savo piešinius, kuriuose kalbama apie meilę, grožį ir tai, kad mirties mylėtojai jau pralaimėjo ir žemėje, ir rojuje, nes Dievas jų nekenčia.

Joann Sfar piešiniai/Joann Sfar piešiniai
Joann Sfar piešiniai/Joann Sfar piešiniai

Savo interneto svetainėje leidinys taip pat paskelbė karikatūrą, skirtą penktadienio išpuoliams. Karikatūroje po pavadinimu „Prancūzai grįžta prie normalaus gyvenimo“ pavaizduoti žuvusių paryžiečių vaiduokliai su beretėmis ant galvų ir batonais pažastyse.

charliehebdo.fr pav./„Charlie Hebdo“ karikatūra
charliehebdo.fr pav./„Charlie Hebdo“ karikatūra

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius