Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas Lvivo veidas – daugiabučiai pabėgėliams ir tvarumo paieškos

Stovėti akmenimis grįstoje aikštėje – istorinėje šio miesto turgavietėje – reiškia būti apsuptam įvairiausių plytose, akmenyse ir tinkluose įamžintų kultūrų bei persipynusių kadaise šį kraštą palytėjusių imperijų pėdsakų.
Lvivo operos pastatas
Lvivo operos pastatas / „The New York Times“/Finbarr O'Reilly nuotr.

Lvivo miesto centro gatvių ir aikščių išdėstymas išliko panašus į tokį, koks jis buvo viduramžius, todėl šis senamiestis buvo įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Šio miesto architektūroje Rytų Europa prisiliečia prie savo itališko ir vokiško paveldo – tokia kultūrų sintezė suteikia Lvivui savitą vizualinį identitetą.

Karo su Rusija metu šiam miestui teko iššūkis yra integruoti dešimtis tūkstančių gyventojų, persikėlusių čia iš Rytų Ukrainos, neprarandant savo unikalios estetikos ir nesužlugdant savo pastangų tapti tvariu, gyventi tinkamu Europos miestu.

Prieglobsčio ieškotojai buvo apgyvendinti mokyklose ir sporto arenose, paverstose pastogėmis, iš pradžių – tiesiog atvirose patalpose su čiužiniais ant grindų, vėliau erdvės buvo padalytos japoniško stiliaus medinėmis pertvaromis, sukurtomis per Fukušimos žemės drebėjimą.

Pastaruoju metu šimtai šeimų persikėlė į parkuose ir tuščiose aikštelėse įrengtus lengvos konstrukcijos kilnojamus būstus.

Tačiau nuolatinis būstas kainuoja tiek pat, kiek laikinieji nameliai – maždaug 70 JAV dolerių už kiek mažiau nei kvadratinį metrą – taigi, paaiškino vyriausiasis miesto architektas Antonas Kolomeicevas, buvo nuspręsta, kad Lvivas imsis daugiabučių statybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius