Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 19 /14:35

Naujas žudiko ant motorolerio išpuolis Prancūzijoje: apšaudyta žydų mokykla, nužudyti keturi žmonės, iš jų – trys vaikai

Pirmadienio rytą Prancūzijos pietvakariuose esančiame Tulūzos mieste nežinomas užpuolikas apšaudė žmones prie žydų mokyklos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša BBC, išpuolio aukomis tapo du vaikai ir vienas suaugęs žmogus. Dar keli žmonės buvo sunkiai sužeisti.

Liudininkai tvirtina, kad užpuolikas atidengė ugnį į žmones, buvusius aikštelėje, kurioje išlaipinami į mokyklą atvežami vaikai. Po šūvių jis iš nusikaltimo vietos paspruko motoroleriu.

15min.lt primena, kad tame pačiame regione praėjusį ketvirtadienį iš pravažiuojančio motorolerio buvo nušauti trys armijos oro desantininkai.

Dar prieš savaitę Tulūzoje motociklo vairuotojas nušovė 30-metį kareivį.

Prie mokyklos Tulūzoje dirbantis Prancūzijos televizijos BFM žurnalistas Maxime'as Meunier praneša, kad įvykio vietoje esantys žmonės neabejoja, jog visi išpuoliai susiję tarpusavyje.

Papildyta 12.01 val.: BBC pranešė, kad ligoninėje mirė dar vienas per apšaudymą sužeistas vaikas, tad kruvino išpuolio aukų skaičius išaugo iki keturių.

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy kartu su švietimo ir vidaus reikalų ministrais išvyko į Tulūzą. Į miestą taip pat atvykstantis šalies vyriausiasis rabinas Gilles'is Bernheimas pareiškė esąs pašiurpęs ir apstulbintas įvykio.

Papildytais duomenimis, išpuolis įvyko tuo metu, kai tėvų lydimi vaikai ryte rinkosi į pamokas Ozaro Hatorah mokykloje. BFM pranešė, kad tarp žuvusiųjų yra mokyklos mokytojas, jo šešerių metų sūnus ir 17-metis mokinys.

Nepriklausomas žurnalistas Christopheris Bockmanas BBC naujienų tarnybą informavo, kad praėjusį ketvirtadienį nušauti kariai priklausė Prancūzijos tautinėms mažumoms. Tai leidžia daryti prielaidą, kad nežinomas žudikas ant motorolerio savo aukomis Tulūzos apylinkėse sąmoningai renkasi ne prancūzų tautybės atstovus.

Mieste vyksta intensyvi žudiko paieškos operacija. Vidaus reikalų ministras Claude'as Gueant'as įsakė sustiprinti visų šalies žydiškų mokyklų saugumą.

Papildyta 14.35 val.: BNS praneša, kad tarp išpuolio aukų yra vienas dvigubą Izraelio ir Prancūzijos pilietybę turintis asmuo, pranešė Izraelyje gyvenanti vyriškio šeima.

„Jonathanas Sandleris žuvo per žudynes Tulūzoje“, – sakė vienas aukos giminaitis ir pridūrė, kad J.Sandleris anksčiau gyveno Jeruzalėje.

Pavardės nenorėjęs skelbti giminaitis sakė, jog į Prancūziją J.Sandleris atvyko praėjusiais metais.

„Jis išvažiavo rugsėjo mėnesį į Tulūzą dvejiems metams dėstyti religinių dalykų“, – sakė jis.

Patikslintais duomenimis, tarp žuvusių vaikų buvo ne vienas, o du taip pat žuvusio mokytojo vaikai – šešerių ir trejų metukų berniukai.

Užpuolikas nušovė mokytoją prie mokyklos, tačiau užsikirto vienas iš jo ginklų. Tada jis įžengė į mokyklos teritoriją ir pradėjo šaudyti nesirinkdamas, pasakojo prokuroras.

„Jis šaudė į visus, ką pamatė: vaikus ir suaugusius, o kai kuriuos vaikus vijosi iki pat mokyklos“, – Michelis Valet sakė žurnalistams, pridūręs, kad šią mokyklą lanko apie 200 moksleivių.

Policija apsupo šią privačią mokyklą, esančią Tulūzos šiaurės rytiniame rajone, o praėjus apie dviem valandoms po incidento mokykloje tebebuvo vaikų.

Šis išpuolis prasidėjo apie 8 val. 10 min. vietos (9 val. 10 min. Lietuvos) laiku, prieš prasidedant pamokoms daugumoje mokyklų.

Pareigūnai pranešė, kad teismo ekspertų tyrimas parodė, jog Montobane, kuomet buvo nušauti trys karininkai, ir Tulūzoje, kur buvo nušautas vienas karininkas, buvo šaudyta iš to paties ginklo. Kol kas neaišku, ar visos trys atakos susijusios tarpusavyje.

N.Sarkozy sakė, kad per anksti sieti šaudymą pirmadienį su prancūzų karių nužudymu.

„Esama kai kurių panašumų, tačiau dar labai per anksti sakyti, ar yra tikras ryšys, ar ne. Tik policija ir teismai pasakys mums, kokias išvadas daryti“, – prezidentas sakė Prancūzijos radijui.

Vidaus reikalų ministras Claude'as Gueant’as taip pat sakė AFP, jog tarp šių incidentų esama „panašumų“, o policija nurodė, kad per visas tris atakas panaudotas to paties kalibro ginklas.

Pasak policijos, užpuolikas iš pradžių šaudė iš 9 mm kalibro pistoleto, tačiau šiam užsikirtus išsitraukė .45 colio kalibro ginklą. To paties .45 colio kalibro ginklas buvo panaudotas per šaudynes praeitą savaitę.

Po atakos Tulūzoje M.Gueant’as nurodė sustiprinti saugumą visose Prancūzijos žydų mokyklose.

Pietvakarių Prancūzijos policija praeitą savaitę pradėjo didelę paieškos operaciją, kai per du atskirus incidentus buvo nušauti trys armijos oro desantininkai, o dar vienas buvo sunkiai sužeistas.

Abu sykius užpuolikas paspruko motociklu.

Prancūzijos ministras Alainas Juppe tvirtino, kad kol kas neturima jokių įrodymų, jog kariai buvo nušauti dėl jų ankstesnės tarnybos Afganistane.

Šiuos incidentus tiria 50–60 policijos pareigūnų, tarp jų kovos su terorizmu specialistų.

Aukšto rango kariškiai nurodė šiame regione dislokuotiems kariams nevilkėti uniformų už kareivinių ribų.

Kita vertus, pirmąja auka tapo 30 metų puskarininkis, kuris kovo 11 dieną buvo nušautas gatvėje iš arti, kai vilkėjo civilinius drabužius.

Kaip pranešama, užpuolikas paspruko motociklu arba mopedu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius