Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 15 /20:28

Naujasis Katalonijos vadovas Quimas Torra nori susitikti su Ispanijos premjeru

Naujasis Katalonijos lyderis Quimas Torra, besiruošiantis formuoti naują vyriausybę ir toliau kovoti už atsiskyrimą nuo Ispanijos, antradienį paprašė premjero Mariano Rajoy susitikti.
Quimas Torra
Quimas Torra / „Scanpix“/AP nuotr.

„Prašau, Rajoy, jūs paskirsite laiką ir vietą“, – sakė jis Berlyne, kur išvakarėse paskirtas Katalonijos vadovas lankė savo pirmtaką Carlesą Puigdemont'ą.

Q.Torros kandidatūrą asmeniškai iškėlė Madrido nuverstas, tremtyje gyvenantis buvęs Katalonijos lyderis C.Puigdemont'as, šiuo metu esantis Vokietijoje. Ten jis buvo suimtas pagal Ispanijos išduotą Europos arešto orderį. Vėliau jis buvo paleistas už užstatą ir dabar laukia teismo sprendimo, ar išduoti jį Ispanijai.

VIDEO: 15min paaiškina: kodėl daug katalonų nori nepriklausomybės?

M.Rajoy savo ruožtu pareiškė, kad susitiks su naujuoju Katalonijos vadovu, tačiau perspėjo, jog nepriklausomos Katalonijos respublikos, kaip kad nori Q.Torra, niekuomet nebus.

„Susitiksiu su regiono prezidentu, jei jis manęs to paprašys... Galiu pasikalbėti“, – Ispanijos premjeras sakė žurnalistams Sofijoje, kur jis dalyvavo derybose su savo kolega bulgaru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius