Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis Katalonijos vadovas žada toliau siekti regiono atsiskyrimo nuo Ispanijos

Katalonijos separatistų vyriausybės lyderis šeštadienį pareiškė toliau sieksiantis regiono atsiskyrimo nuo Ispanijos, pasibaigus septynis mėnesius trukusiam tiesioginiam Madrido valdymui, įvestam po ankstesnės administracijos nesėkmingo mėginimo paskelbti nepriklausomybę..
Quimas Torra
Quimas Torra / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujasis regiono prezidentas Quimas Torra po jo kabineto prisaikdinimo ceremonijos sakė, kad „ši vyriausybė priima pareigą eiti į priekį su mandatu įkurti nepriklausomą valstybę“.

Katalonijos vyriausybės suformavimas automatiškai nutraukė centrinės vyriausybės tiesioginį valdymą, įvestą po regiono parlamento mėginimo pernai spalį neteisėtai paskelbti neprklausomybę.

Q.Torra pakartojo, kad norėtų pradėti derybas su Ispanijos naujuoju premjeru Pedro Sanchezu, prisaikdintu anksčiau šeštadienį ir žadėjusiu susitikti su Katalonijos lyderiu.

„Pedro Sanchezai, pasikalbėkime – abu surizikuokime, atsisėskime prie stalo ir kalbėkimės kaip vyriausybė su vyriausybe“, – sakė jis

Katalonų separatistai vėl laimėjo gruodį surengtus pirmalaikius rinkimus ir savo lyderiu išsirinko uolų atsiskyrimo šalininką Q.Torrą.

Ankstesnės Katalonijos vyriausybės narius Madridas ruošiasi teisti pagal įvairius kaltinimus, įskaitant maišto kurstymą. Keliems jų skirtas kardomasis kalinimas, o kiti, tarp jų nuverstas prezidentas Carlesas Puigdemont'as (Karlesas Pudždemonas), yra pasitraukę iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius