Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausias Vladimiro Putino įvaizdis – ramus, kantrus, bet ar mažiau karingas?

Savo karo prieš Ukrainą pradžioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atrodė įsitempęs, piktas ir net pasimetęs. Jis keletui dienų buvo pasitraukęs iš viešumos, grasino Vakarams branduoliniais smūgiais, o prieš karą nusiteikusius rusus smerkė ir vadino „purvu“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau birželį pasirodė naujas V.Putinas, labai panašus į tokį, kokį jį matėme prieš karą: atsipalaidavęs, kantrus ir pasitikintis savimi.

Susitikęs su jaunimu, jis laisvai palygino save su Petru Didžiuoju, pirmuoju Rusijos imperatoriumi. Kalbėdamas ekonomikos konferencijoje, jis atmetė mintį, kad sankcijos gali izoliuoti Rusiją, ir tvirtino, kad jos labiau kenkia Vakarams.

O trečiadienį jis šypsodamasis, nusivilkęs švarką, žingsniavo per saulės įkaitintą Turkmėnistano oro uosto asfaltą – tuomet įsėdo į savo Rusijoje pagamintą šarvuotą limuziną ir išriedėjo į penkių šalių viršūnių susitikimą.

Tai buvo pirmoji V.Putino kelionė į užsienį nuo invazijos į Ukrainą pradžios ir pirmoji kelių dienų kelionė į užsienį po pandemijos – akivaizdžiai apgalvota priešprieša NATO viršūnių susitikimui Ispanijoje, kur Vakarų šalys paskelbė apie naują strateginę viziją, kurioje Maskva įvardyta kaip pagrindinis priešininkas.

V.Putinas taip pat pasiuntė žinią rusams ir pasauliui, kad, nepaisant kovų Ukrainoje, Kremlius grįžta į įprastą darbo ritmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius