Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji Lenkijos valdžia toliau šėlsta: nori perimti visuomeninio radijo ir televizijos kontrolę

Praėjus tik parai po skandalingų konstitucinio teismo reformų, Lenkijos valdžia užsimojo pažaboti ir visuomeninį radiją bei televiziją. Lenkijos parlamentui pateiktas įstatymo projektas, kuris panaikintų visuomeninio radijo ir televizijos vadovo postą ir įsteigtų trijų žmonių tarybą, kurią skirtų finansų ministerija, rašo euobserver.com.
Jaroslawas Kaczynskis
Jaroslawas Kaczynskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši taryba būtų pavaldi finansų ministerijai tol, kol būtų sukurta nauja „nacionalinės žiniasklaidos organizacija“. Ekspertų manymu, taip bandoma formuoti nacionalistinę dabartinės valdžios liniją palaikančią valstybinę žiniasklaidą.

Valdančiosios „Įstatymo ir teisingumo“ partijos narė parlamente Elzbieta Kruk aiškino, kad tokiu būdu „žiniasklaida bus grąžinta žmonėms“. Pasak jo, iki šiol žiniasklaida neatspindėjo tikrosios rinkėjų reikalaujamos krypties.

„Etosas, kildinamas iš krikščioniškos ir lenkiškos tradicijos, siejamos su laisve ir nepriklausomybe, buvo diskredituojamas. Didžiosios Lenkijos gyventojų dalies ideologiniai ir moraliniai įsitikinimai nebuvo atspindimi“, – dėstė E.Kruk.

Nacionalinio transliuotojo tarybos vadovas Janas Dworakas pasipiktino tokiu siūlymu, teigdamas, jog taip pažeidžiami laisvos žiniasklaidos principai.

„Mes grįžtame prie praeityje puikiai žinoto modelio, kai žiniasklaida yra paklusni valdžios institucijoms“, – laiške parlamentui rašė J.Dworakas.

Ši reforma – dar vienas naujosios Lenkijos valdžios žingsnis link „tradicinių vertybių gaivinimo“, kurį buvusio premjero Jaroslawo Kaczynskio vadovaujama politinė jėga žadėjo per sėkmingai jiems pasibaigusius rinkimus.

Europos Komisija jau pažėrė viešos kritikos Lenkijos valdžiai, teigdama, kad konstitucinė reforma neatitinka Europos Sąjungos normų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius