Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojo rusų mafijos boso karjera ilgai neužtruko: O.Šiškanovą suėmė FSB

Olegas Šiškanovas (Šiškanas) pernai rugpjūtį kitų pasaulinės rusų mafijos autoritetų, vadinamų „įteisintais vagimis“, buvo išrinktas naujuoju „bosų bosu“. Bet pirmadienio naktį jį sulaikė Rusijos Federalinė saugumo tarnyba, skelbia Lenta.ru.
Olegas Šiškanovas (Šiškanas)
Olegas Šiškanovas (Šiškanas)

Praėjusiais metais, kai Šiškanas buvo išrinktas pasaulinės rusų mafijos vadeiva, kalbėta, kad jis visiems tiko, nes nėra įsivėlęs į didelius konfliktus, o su kitais „įteisintais vagimis“ palaiko dalykiškus santykius.

Vis dėlto greičiausiai omenyje turėti „Ramenskojės“ grupuotės boso santykiai su kitais banditais, o ne su Rusijos valstybe ir jos teisėsauga.

Mat 54-erių O.Šiškanovas tame pačiame Maskvos Ramenskojės priemiestyje buvo sulaikytas įtariant, kad jis 2012 metais užsakė susidorojimą su šios srities politike Tatjana Sidorova ir trimis jos šeimos nariais.

T.Sidorovos, kuriai buvo 52-eji, jos sesers, sūnaus ir vyro kūnai niekada nebuvo rasti. Skelbiama, kad ji ir Šiškanas buvo verslo partneriai – esą O.Šiškanovas smarkiai susipyko su moterimi ir priėmė sprendimą ja atsikratyti.

Pirmą kartą už grotų Šiškanas sėdo būdamas vos 18 metų. Tada jis prisiėmė dviejų recidyvistų, kurie išprievartavo, nužudė ir sudegino moterį, kaltę ir į kalėjimą buvo nusiųstas dešimtmečiui.

„Facebook“ nuotr./Olegas Šiškanovas („Šiškanas“)
„Facebook“ nuotr./Olegas Šiškanovas („Šiškanas“)

1991 metais išėjęs į laisvę, O.Šiškanovas grįžo į Ramenskoję ir pradėjo sparčiai kilti nusikalstamo pasaulio karjeros laiptais. „Įteisinto vagies“ statusą jis gavo 1992-aisiais.

Pernai rusų mafijos bosu Šiškanas buvo išrinktas vietoj Zacharijaus Kalašovo (Jaunojo Šakro), kuris buvo ilgam pasodintas į kalėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius