Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujojoje Kachovkoje nuskendo šimtai vietinio zoologijos sodo gyvūnų

Rusijos okupuotame Ukrainos mieste Naujojoje Kachovkoje sugriuvus vietinės hidroelektrinės užtvankai ir dėl to kilus potvyniui žuvo šimtai gyvūnų, kurie buvo laikomi vietiniame zoologijos sode, praneša radijo stotis „Laisvė“.
Zoologijos sodas prieš užtvindymą
Zoologijos sodas prieš užtvindymą / Nuotr. iš zoologijos sodo „Facebook“

Pasak įstaigos direktorės Olenos Navrockajos, kai 6 val. ryto darbuotojai atvyko į zoologijos sodo teritoriją, viskas jau buvo užlieta, „plūduriavo negyvi gyvūnų kūnai ir pastatų dalys“.

Pasak jos, nugaišo apie tris šimtus augintinių, tarp jų žaliosios beždžionės, povai, meškėnai, švilpikai, mangutai, papūgos, fazanai, ponis, asilas, Kamerūno ožkos ir jūrų kiaulytės. Tik kelioms gulbėms ir antims pavyko išsigelbėti. Dabar kompleksas yra visiškai po vandeniu.

Oficialiame įstaigos „Facebook“ puslapyje teigiama, kad evakuoti gyvūnų buvo neįmanoma, nes aplinkinė teritorija buvo užminuota Rusijos kariuomenės.

„Mes išgyvenome baisią žiemą be šviesos ir šildymo, nuolat apšaudomi... Darėme viską, kad gyvūnai liktų gyvi net ir tokioje baisioje situacijoje. Tai baisus sielvartas, baisus skausmas. Ačiū visiems, kurie atsiliepė į mūsų nelaimę. Tačiau daugiau pagalbos mums nebereikia“, – sakė zoologijos sodo administracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius