TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujos detalės Kremliaus atstovo spaudai turtų skandale: prie prabangaus laikrodžio priderino jachtą

Daugiau nei 600 tūkstančių dolerių kainavusį laikrodį pademonstravusiam Kremliaus atstovui spaudai ir geram Rusijos lyderio Vladimiro Putino draugui Dmitrijui Peskovui – nauji nemalonumai. Paaiškėjo, kad D.Peskovas povestuvinę kelionę leidžia plaukiodamas įspūdinga prabanga išsiskiriančia jachta, rašo rferl.org.
O.Mitvolas prie jachtos
O.Mitvolas prie jachtos / „Twitter“ nuotr.

Buvusią žiemos olimpinių žaidynių čempionę, dailiojo čiuožimo legendą Tatjaną Navką vedęs D.Peskovas, Rusijos opozicijos veikėjų teigimu, šiuo metu plaukioja jachta „Maltos sakalas“ Viduržemio jūroje.

Sardinijos salos uoste prišvartuota jachta kainuoja mažiausiai 350 tūkstančių eurų, jei norėtumėte ją išsinuomoti savaitei. Pats D.Peskovas žurnalistams suskubo aiškinti, kad jis gyvena kukliame Sicilijos viešbutyje ir apie jokius pasiplaukiojimus jachta nieko nežino.

Prabangus laikrodis, sukėlęs skandalą Rusijos visuomenėje, taip pat buvo įvardintas kaip paprasčiausia T.Navkos dovana savo vyrui. 

Aleksejaus Navalno teigimu, D.Peskovą išdavė jo giminės ir artimieji, kurie socialiniuose tinkluose ėmė dalintis nuotraukomis iš pasiplaukiojimo 88 metrų ilgio jachta.

Pasak jo, dvylikos vietų jachtoje tikrai yra 49 metų Olegas Mitvolas – geras D.Peskovo draugas, lankęsis poros jungtuvėse. Iš tos pačios jachtos nuotraukas socialiniuose tinkluose publikavo ir Sardinijoje šiuo metu esanti Kremliaus atstovo spaudai 15-metė podukra.

A.Navalno teigimu, logika tiesiog pati diktuoja, kad geras D.Peskovo draugas ir jo podukra nebūtų toje pačioje jachtoje, jei ji nebūtų išnuomota vienintelio juos siejančio asmens.

A.Navalno teigimu, logika tiesiog pati diktuoja, kad geras D.Peskovo draugas ir jo podukra nebūtų toje pačioje prabangioje jachtoje, jei ji nebūtų išnuomota vienintelio juos siejančio asmens.

„Maltos sakalas“ apibūdinamas kaip „naujausios klasės jachta, siūlanti išskirtinę prabangą ir malonumus“. Jos nuomos kaina savaitei kainuoja nuo 350 000 iki 385 000 eurų.

Neaišku, kokiu būdu valstybės tarnautojas D.Peskovas sukaupė tokį turtą, kuris leidžia jam mažiausiai savaitei išsinuomoti prabanga tviskančią jachtą.

Rusijos Dūmos narys, vienas iš aršių Kremliaus kritikų Dmitrijus Gudkovas pažymėjo, kad D.Peskovo istorija pagaliau parodo tikrąjį gyvenimo lygių skirtumą tarp Kremliaus elito, vaidinančio kuklius valdžios atstovus, ir paprastų Rusijos žmonių.

„Peskovo jachta yra ilgai lauktas lūžio taškas elito gretose. Pasiimu spragintų kukurūzų ir laukiu reakcijų“, – šaipėsi D.Gudkovas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius