Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujosios Zelandijos prekybos centre užpuolikas peiliu sužeidė penkis žmones

Naujojoje Zelandijoje peiliu ginkluotas užpuolikas pirmadienį prekybos centre sužeidė penkis žmones, tris iš jų – sunkiai, pranešė pareigūnai.
Naujosios Zelandijos prekybos centre užpuolikas peiliu sužeidė penkis žmones
Naujosios Zelandijos prekybos centre užpuolikas peiliu sužeidė penkis žmones / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak policijos, įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę po 14 val. 30 min. vietos (5 val. 30 min. Lietuvos) laiku įvykusio išpuolio prekybos centre „Countdown“ Danidino mieste. Du iš sužeistųjų yra prekybos centro darbuotojai.

Tuo metu parduotuvėje buvę lankytojai vietos žiniasklaidai pasakojo apie chaotišką sceną, kai žmonės pradėjo šaukti ir bėgti išėjimų link. Anot liudininkų, kai kurie pirkėjai bandė sutramdyti siautėti pradėjusį vyrą.

Pasak premjerės Jacindos Ardern, užpuoliko motyvai dar nenustatyti, tačiau policija neturi jokių įrodymų, kad ataka būtų vidaus terorizmo atvejis.

„Nereikia nė sakyti, kad toks išpuolis kelia didžiulį susirūpinimą, ir norėčiau atkreipti dėmesį į pirmuosius pranešimus apie drąsius veiksmus, kurių ėmėsi liudininkai, siekdami apsaugoti aplinkinius, – sakė J.Ardern. – Galvojame apie visus, ką paveikė šis išpuolis.“

Pasak premjerės, į Danidino ligoninę buvo nuvežti penki žmonės, patyrę durtinių ar kitų sužalojimų.

Pasak sveikatos apsaugos pareigūnų, trys sužeistieji yra reanimacijoje, ketvirtas asmuo paguldytas bendrajame skyriuje, o penktajam buvo suteikta pagalba, paskui jis buvo paleistas.

„Esame sukrėsti ir priblokšti šios popietės įvykių mūsų Danidino centrinėje parduotuvėje, – rašoma „Countdown“ pareiškime. – Šiuo metu skiriame dėmesį mūsų sužeistiems komandos nariams ir rūpinamės mūsų platesne komanda po šio itin traumuojančio įvykio. Esame labai nusiminę, kad klientai, mėginę padėti mūsų komandos nariams, taip pat buvo sužeisti.“

Policija pažadėjo paskelbti daugiau informacijos apie incidentą vėliau pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius