Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujųjų metų skubantys švęsti kinai įstrigo snygio spąstuose

Kinijoje dešimtys tūkstančių žmonių, vykstančių sutikti Naujųjų metų pagal mėnulio kalendorių, antradienį įstrigo Guangdžou miesto stotyse, pranešė valstybinė žiniasklaida, sniegui ir ledui taip pat sutrikdžius didžiausią pasaulyje kasmetinę žmonių migraciją ir kitose šalies vietose.
Kinai keliauja pas artimuosius sutikti Naujųjų metų
Kinai keliauja pas artimuosius sutikti Naujųjų metų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugelis traukinių pietinės Guangdongo provincijos sostinėje vėlavo, kai Kinijos šiaurinius ir vidurio regionus apėmė šalčių banga, o norintys išvykti negalėjo pasinaudoti jokiomis kitomis transporto priemonėmis.

Šis kasmetinis žmonių judėjimas, kaip manoma, yra didžiausias pasaulyje.

Pasak policijos, dviejose pagrindinėse Guangdžou stotyse įstrigusių žmonių skaičius pirmadienio popietę siekė beveik 100 tūkst., o tvarkai palaikyti buvo mobilizuoti beveik 4 000 policininkų ir apsaugininkų.

Antradienį apie pietus pagrindinėje Guangdžou stotyje ir jos prieigose tebelaukė daugiau negu 50 tūkst. susikrimtusių keleivių, nes 24 traukiniai vėlavo, nurodė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Guangdonge, svarbiame Kinijos pramonės centre, dirba daugybė migrantų, kurie palieka savo namus kaimuose ir išvyksta dirbti fabrikuose.

Daugelis jų sugrįžta namo tik kartą per metus, laikantis tradicijos, kad visi šeimos nariai turi susirinkti kartu Naujųjų metų, kurie šiemet bus švenčiami vasario 8-ąją, išvakarėse.

Šis fenomenas tampa didžiule našta Kinijos transporto infrastruktūrai.

Vyriausybės duomenimis, per 40 dienų šventinį sezoną šalies transporto sistema perveš 2,91 mlrd. keleivių. Šis kasmetinis žmonių judėjimas, kaip manoma, yra didžiausias pasaulyje.

Pastarąjį mėnesį didžiąją Kinijos dalį stingdė neįprastai šaltų orų banga. Daug kur buvo viršyti dešimtmečius išsilaikę šalčių rekordai, o kai kur pasnigo pirmąkart per daugelį metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius