-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaisant koronaviruso Lenkijoje prezidento rinkimų pirmasis ratas vyks gegužės 10-ąją

Lenkija penktadienį dėl koronaviruso protrūkio paskelbė epidemijos padėtį ir pratęsė mokyklų uždarymą, bet nurodė, kad pirmasis prezidento rinkimų ratas įvyks kaip planuota – gegužės 10-ąją.
Andrzejus Duda
Andrzejus Duda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Premjeras Mateuszas Morawieckis per spaudos konferenciją Varšuvoje sakė, kad dėl epidemijos mokyklose pamokos nevyks iki Velykų atostogų pabaigos – balandžio 14-osios, bet pridūrė, kad tai „nereiškia, jog atidedame [prezidento] rinkimus“.

Kaip ir kitos Europos Sąjungos narės, Lenkija ėmėsi griežtų priemonių, turinčių pažaboti naujojo koronaviruso plitimą. Mokyklos šalyje buvo uždarytos iki kovo 25 dienos, taip pat buvo uždrausta į šalį atvykti užsieniečiams, o gyventojų paprašyta dirbti iš namų.

Opozicijos politikai ragino konservatyvios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) kontroliuojamą M.Morawieckio vyriausybę taip pat atidėti prezidento rinkimus.

Kaip rodo nepriklausomos sociologinių tyrimų agentūros „Pollster“ penktadienį paskelbti apklausos rezultatai, apie 70 proc. respondentų sakė norintys, kad balsavimas būtų atidėtas.

Prieš koronaviruso protrūkį rengtos apklauso rodė, kad PiS palaikomas prezidentas Andrzejus Duda gali tikėtis būti perrinktas, per pirmąjį ratą surinkęs daugiau kaip 50 proc. balsų.

Per pastarąją parą šalyje buvo užregistruota 56 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo iki 411. Penki pacientai, kuriems buvo diagnozuotas susirgimas COVID-19, mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius