-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaisant koronaviruso protrūkio ir saugumo problemų Malyje prasidėjo parlamento rinkimai

Malio piliečiai sekmadienį pradėjo balsavimą ilgai atidėliotuose parlamento rinkimuose, praėjus vos kelioms valandoms po pranešimo apie pirmąją šalyje naujuoju koronavirusu užsikrėtusio paciento mirtį. Be to, ketvirtadienį buvo pranešta, kad vienas įtakingas opozicijos veikėjas buvo pagrobtas ir, kaip manoma, yra laikomas džihadistų nelaisvėje.
Karantinas
Karantinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuogąstavimai dėl saugumo temdė artėjantį balsavimą jau gerokai anksčiau, o trečiadienį buvo paskelbta apie pirmąjį šalyje susirgimo COVID-19 atvejį.

Apie 200 tūkst. žmonių, priverstų palikti savo namus Malio vidurio ir šiaurės regionuose dėl beveik kasdien pasitaikančių smurto išpuolių, balsuoti negalės, nes „nebuvo sukurta jokio mechanizmo“, kad jie galėtų atiduoti savo balsus, sakė vienas vyriausybės pareigūnas.

Taip pat nuogąstaujama, kad neturtinga, apie 19 mln. gyventojų gyventojų turinti valstybė, kurios didelė dalis teritorijos faktiškai nekontroliuojama vyriausybės, yra ypač pažeidžiama COVID-19 pandemijos.

Šeštadienį vakare, likus vos kelioms valandoms iki balsavimo pradžios sekmadienį 8 val. Grinvičo (11 val. Lietuvos) laiku, buvo pranešta apie pirmąjį šalyje koronavirusu užsikrėtusio paciento mirties atvejį. Bendras patvirtintų užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo iki 18.

Per šį balsavimą Malyje pirmąkart nuo 2013 metų rengkami deputatai į 147 vietų Nacionalinį Susirinkimą. Per ankstesnius rinkimus reikšmingą daugumą parlamente užsitikrino prezidento Ibrahimo Boubacaro Keitos partija „Sambūris už Malį“.

Parlamento rinkimai įprasta tvarka turėjo vykti 2018 metų pabaigoje, po I.B.Keitos perrinkimo, bet balsavimas buvo keliskart atidėtas – daugiausiai dėl saugumo problemų.

Po pirmojo turo sekmadienį kitas balsavimas turėtų vykti balandžio 19-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius