Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nešvarus būdas apsivalyti: parduoti naftos ir dujų gręžinius bet kam

Kai pernai kompanija „Royal Dutch Shell“ pardavė savo turėtas Umuechemo naftos telkinio, esančio Nigerijoje, akcijas, popieriuje tai atrodė kaip žingsnis į priekį, siekiant įmonės užsibrėžtų kovos klimato kaita tikslų.
Gaisras naftos gręžinyje Indonezijoje, Ačeho provincijoje
Gaisras naftos gręžinyje Indonezijoje, Ačeho provincijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Regis, „Shell“ pardavė savo akcijas, kad surinktų pinigų, kuriuos investuos į švaresnes technologijas ir taip priartės prie tikslo – iki 2050 metų tapti nebetaršia įmone.

Tačiau vos „Shell“ pasitraukus, naftos telkinyje įvyko toks reikšmingas pokytis, kad jis buvo pastebėtas iš kosmoso: aptiktas aukštų dūmų ir ugnies stulpų pliūpsnis – dujų pertekliaus deginimo pasekmė.

Toks deginimas į atmosferą išskiria šiltnamio efektą sukeliančių dujų, taip pat suodžių.

Prognozuojama, kad daugelis didžiausių pasaulio energetikos įmonių parduos daugiau nei 100 milijardų dolerių vertės naftos telkinių ir kito aplinką teršiančio turto, siekdamos sumažinti išmetamų teršalų kiekį ir padaryti pažangą siekdamos savo klimato tikslų.

Tačiau tos ir kitos įmonės turtą dažnai parduoda pirkėjams, kurie atskleidžia mažai informacijos apie savo veiklą, mažai įsipareigoja arba visai nepasižada kovoti su klimato kaita arba net būna įsipareigoję didinti iškastinio kuro gamybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius